Στην Ελλάδα της κρίσης όλο και περισσότεροι στρέφονται στα συσσίτια. Και αυτό «γεννά» ανάγκη να βρεθούν εθελοντές για να δώσουν χείρα βοηθείας. Και σε αυτό το πνεύμα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ξεκίνησε προγράμματα κατάρτισης σε απασχολούμενους – εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και όταν τελειώσουν θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.
Τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ στοχεύουν να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.
Το πρώτο σεμινάριο έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Κηφισιάς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Ελλάδα του σήμερα
Τρεις υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ τρώνε στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων
Συσσίτια για ηλικιωμένους στη Γερμανία!
Διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων καταφεύγουν στα συσσίτια – Περισσότεροι οι Έλληνες