Ελλάδα

Στην “τσιμπίδα” της Εφορίας οι offshore

Μπλόκο στις συναλλαγές χιλιάδων offshore εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ετοιμάζει...

το Υπουργείο Οικονομικών. 
Στο γραφείο του Γ.Παπακωνσταντίνου βρίσκεται λίστα 128 σελίδων με 3.684 “εξωχώριες” εταιρείες, που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε περιοχές-φιλέτα, όπως το κέντρο της Αθήνας, η Εκάλη, το Λαγονήσι, η Μύκονος κ.λπ. Σήμερα οι εταιρείες αυτές πληρώνουν γιά τα ακίνητα φόρο μόλις 3% επί της αντικειμενικής αξίας.
Άλλες 2.000 offshore δεν διαθέτουν μεν ακίνητα, αλλά έχουν μεγάλο όγκο συναλλαγών, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και γιά παράνομες δραστηριότητές τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τους τρόπους γιά να περνούν όλες οι συναλλαγές των εταιρειών αυτών μέσω τραπεζικών λογαριασμών, γιά να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κυκλάδες, έγινε αισθητός στην Αθήνα – «Έκλεισε η μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»
«Άλλος ένας δυνατός σεισμός στη Σαντορίνη 5,3 από το Γεωδυναμικό ή 5,2 από το Ευρώ Μεσογειακό Κέντρο. Έκλεισε τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κυκλάδες, έγινε αισθητός στην Αθήνα – «Έκλεισε η μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»