Ελλάδα

Στην υγεία των κορόιδων! Τώρα, πουλάνε “Μακεδονικό κρασί” 2.000 ετών!

Σε έκθεση που θα γίνει στην Φρανκφούρτη οι Σκοπιανοί προκαλούν και πάλι. Παρουσιάζουν "Μακεδονικό κρασί" ηλικίας 2.000 ετών! Το νέο ατόπημα έρχεται μια ημέρα μετά την εμφάνισή τους στην τουριστική έκθεση στο Βερολίνο αποκαλώντας τους εαυτούς τους, σκέτους Μακεδόνες!

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Μόνο κάπως έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο “πλασάρονται” οι γείτονές μας στο εξωτερικό. Η Βόρεια Μακεδονία, έγινε στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, Μακεδονία, σκέτη, και μετά τις αντιδράσεις έγινε ξανά Βόρεια Μακεδονία.

Το newsit.gr σας ενημέρωσε από νωρίς χθες για τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή το… Μακεδονία «σκέτο» που χρησιμοποιήθηκε στο περίπτερο της γειτονικής χώρας στην έκθεση.

Με άμεση παρέμβαση της Πρεσβείας μας στη Γερμανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά στο περίπτερο της βόρειας γειτονικής μας χώρας ως «Μακεδονία» και αντικαταστάθηκε από το «Βόρεια Μακεδονία«.

Με δήλωσή του λίγο αργότερα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε τις προβληματικές αναφορές στο περίπτερο της χώρας του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

[read4more]

«Η κυβέρνησή μας» τόνισε «είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. «Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα», κατέληξε ο κ. Μποσνιάκοφσκι.

Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και οι αυστηρές συστάσεις όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο «έπιασαν τόπο».

Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι. Ο συνάδελφος Κώστας Συμεωνίδης, με ανάρτησή του στο twitter εντόπισε και κάτι άλλο. Ότι δηλαδή στην έκθεση Prowein που είναι μια μεγάλη έκθεση για το κρασί που θα γίνει από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συμμετέχει η Ένωση Οίνου της Μακεδονίας (όχι της δικής μας της Βόρειας) με παράδοση 2.000 ετών στο κρασί! Άριστα λοιπόν σχολιάζει ότι στο μέλλον θα πρέπει να δώσουμε πολύ σκληρές μάχες.

Το site που έχουν φτιάξει οι γείτονές μας για να διαφημίσουν τα κρασιά τους Μακεδονία ανεβάζει και κατεβάζει την γειτονική χώρα…

wines

Εντωμεταξύ, αν επισκεφθεί κανείς το site της έκθεσης Prowein θα διαπιστώσει ότι η γειτονική μας χώρα δεν αναγράφεται ως Βόρεια Μακεδονία αλλά έτσι:

macedonianwines

macedonianwines

Με άλλα λόγια, ό,τι να ναι….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως