Ελλάδα

Στο “μικροσκόπιο” εταιρία στο Μαρούσι για ύποπτες συναλλαγές με τη Χρυσή Αυγή

Σαρωτικοί έλεγχοι των ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε λογιστική εταιρία ενώ εξετάζονται και στοιχεία για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς, επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

“Φύλλο και φτερό” κάνουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ λογιστική εταιρία στο Μαρούσι που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσω αυτής υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές ή περίεργες “επενδύσεις” στο όνομα της οργάνωσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και στοιχεία των δικαστικών λειτουργών για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Όμως, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη με βάση την εμπειρία που έχουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ και από ελέγχους σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Στα γραφεία της οργάνωσης στη Μεσογείων βρέθηκαν στοιχεία για τις συναλλαγές της οργάνωσης μετά την περίοδο 2011-2012. Η έρευνα των ελεγκτών αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες και θα επικεντρωθεί στα παραστατικά που κατασχέθηκαν στα γραφεία του κόμματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, στις εμπορικές συναλλαγές αλλά και στα “συσσίτια μόνο για Έλληνες”.

Διαβάστε

Καταγγελία Μπουτάρη για Χρυσή Αυγή: Πρότειναν να… καθαρίζουν τις γειτονιές από εξαρτημένα άτομα

Κασιδιάρης: Ο Μιχαλολιάκος είναι… ο Ερντογάν! Θα τους βάλει φυλακή όλους

Tα βρίσκουν κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή έστω και με αστερίσκους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το εγγόνι μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο προληπτικά» λέει η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά στην Κεφαλονιά
Άκουσα περίεργους θορύβους και είπα στον μικρό να πάει να δει τι γίνεται, γύρισε και μου είπε "γιαγιά, κάτι καίγεται" και αμέσως σηκώθηκα, άρπαξα τον μικρό και τον έβγαλα έξω» λέει η γιαγιά του παιδιού για την φωτιά στο Αργοστόλι
Φωτιά στο Αργοστόλι