Ελλάδα

Στο “μικροσκόπιο” του ΣτΕ οι ατομικές συμβάσεις του υπ. Υγείας για καθαρισμό κτιρίων, φύλαξη και σίτιση νοσοκομείων

Με τη διαδικασία της "πρότυπης" δίκης θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η δυνατότητα , βάση νόμου, των νοσκομείων και άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας να αναθέτουν τον καθαρισμό, την φυλαξη και τη σισιση με πρόσωπα ή εταιρίες που θα απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας θα κρίνει εάν οι επίμαχες-ατομικές- συμβάσεις αντίκεινται ή όχι στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 97 του νόμου 4368/2016 (μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου), αναφέρει: «Για την καθαριότητα των κτιρίων των κεντρικών, των αποκεντρωμένων και όλων εν γένει των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, μετά από απόφαση του Δ.Σ. τους, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ και των Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας, είναι δυνατόν να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου μέχρι την 31.12.2017 με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.
Επίσης, είναι δυνατόν να συνάπτονται συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σίτισης ή φύλαξης των κεντρικών, των αποκεντρωμένων και όλων εν γένει των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, των Ν.Π.Δ.Δ και των Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν με ατομική σύμβαση ή διαμέσου εταιρικού σχήματος, στον τομέα της σίτισης ή της φύλαξης αντιστοίχως, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».
το Στε προσέφυγαν εταιρείες που είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε Διοικητικά Δικαστήρια για τη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιρίων των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.
 

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της ορκωμοσίας του νέου ΠτΔ - Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα»
Οι σταθμοί του Μετρό θα ξεκινήσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 09:00 ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα παύσουν με το πέρας της ορκωμοσίας
Αστυνομικοί προετοιμάζονται για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αναπάντητα τα ερωτήματα για το τι όπλισε το χέρι του 53χρονου που έσφαξε την 44χρονη σύζυγό του στη Σίνδο
Ο δράστης μετά το άγριο έγκλημα, αφαίρεσε τη ζωή του πέφτοντας από μπαλκόνι 2ου ορόφου. Τα δυο παιδιά του ζευγαριού έχασαν μέσα σε λίγη ώρα και τους δυο γονείς τους
Άνδρες της σήμανσης