Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής συζητήσεις:
Την Παρασκεύη, 30 Ιουνίου, «Απ’ τους αντιαποικιακούς αγώνες του 20ού αιώνα στη “νέα ευρωπαϊκή αποικιοκρατία”: προκλήσεις και αντιστάσεις», «Καταλήψεις στέγης προσφύγων, αυτοοργάνωση, κοινότητες αγώνων», «Από την Ιταλία στις ΗΠΑ και την Ελλάδα: φεμινιστικοί αγώνες και εμπειρίες» και «Ρατσισμός στους Απεξαρτημένους: Ενάντια στην κοινωνική υποκρισία».
Το Σάββατο, 1η Ιουλίου: «Παγκόσμια κρίση: πέρα απ’ το “ακραίο κέντρο” και την εθνικιστική αναδίπλωση σε Ευρώπη και ΗΠΑ», «Η “Νέα” Ελλάδα: απαρτχάιντ στα νησιά, στρατόπεδα κράτησης, εκβιασμοί και απελάσεις», «Κοινά αγαθά και δημιουργικές αντιστάσεις στην εποχή των μνημονίων» και «Απολύσεις στις τηλεπικοινωνίες και μαχητικός συνδικαλισμός».
Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, προβλέπονται οι εξής θεματικές: «Θέλουμεν Ομοσπονδία: η πολιτική της επανένωσης της Κύπρου», «Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο, τους πολέμους και τις πολιτικές ασφάλειας. Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα», «Εργοδοτική σταυροφορία και νεοφιλελεύθερος μεσαίωνας: να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», «Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής στα πογκρόμ του Ασπροπύργου: ναζιστική δράση και αντιφασιστικός αγώνας» και «Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για το δικαίωμα στην έκτρωση».
Παράλληλα, πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά παραδοσιακά εδέσματα των τόπων καταγωγής τους. Η είσοδος ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά ημέρα ή στα δέκα ευρώ για όλο το τριήμερο. Η ώρα έναρξης των συζητήσεων είναι στις 19:00, ενώ οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21:30.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ