Site icon NewsIT
22:36 | 13.02.19

Στο σφυρί το σπίτι γνωστής τραγουδίστριας της δεκαετίας του ΄70 – Τι λέει στο newsit.gr

Στο σφυρί το σπίτι γνωστής τραγουδίστριας της δεκαετίας του ΄70 – Τι λέει στο newsit.gr
Newsit Newsroom

Ένα δάνειο από το 1987 "κοκκίνησε" γιατί τα χρόνια της κρίσης δεν κατάφερε να πληρώνει τις δόσεις. Η γνωστή τραγουδίστρια, παίρνει μια τιμητική σύνταξη από το υπουργείο Πολιτισμού και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. «Από το πρωί αρχίζουν και χτυπούν τα τηλέφωνα. Το ένα πίσω από το άλλο. Με έχουν τρελάνει και αναγκάζομαι να μην απαντώ».

“Στο σφυρί” πρόκειται να βγει το σπίτι γνωστής τραγουδίστριας της δεκαετίας του ΄70. Μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι το 1987 κατάφερε να πραγματοποιήσει και για τον εαυτό της το όνειρο των περισσότερων Ελλήνων, που τότε ήταν να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σπίτι. Πήρε ένα δάνειο 60.000 ευρώ και αγόρασε ένα ισόγειο διαμέρισμα, 86 τετραγωνικών μέτρων, σε μια πολυκατοικία στην Κυψέλη. Όμως, την περίοδο της οικονομικής κρίσης τα πράγματα άλλαξαν, δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα, αργότερα δεν κατάφερε να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, με αποτέλεσμα, σήμερα, να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

 “Θα μου πάρουν τη μοναδική μου κατοικία, στην οποία μένω. Και μου γράφει η τράπεζα στην τελευταία επιστολή που μου έστειλε, ότι επειδή δεν είμαι συνεπής, θα αναγκαστούν να μου πάρουν την κινητή και ακίνητη περιουσία μου, θα μου κάνουν “αναγκαστική κατάσχεση και εκποίηση” λέει στο newsit.gr.

Η τραγουδίστρια  έκανε καριέρα τη δεκαετία του ΄60 και του ΄70 στο ελαφρολαϊκό τραγούδι. Τραγουδούσε ντουέτο με την αδελφή της σε επιθεωρήσεις πίστας

Η τραγουδίστρια  έκανε καριέρα τη δεκαετία του ΄60 και του ΄70 στο ελαφρολαϊκό τραγούδι. Τραγουδούσε ντουέτο με την αδελφή της σε επιθεωρήσεις πίστας, όπου, παράλληλα, χόρευαν και παρουσίαζαν το πρόγραμμα, ενώ έχουν και συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες. Αργότερα, και οι δυο τους έκαναν αξιόλογη καριέρα σε Γερμανία και Αμερική. Σήμερα, η καλλιτέχνης λαμβάνει τιμητική σύνταξη 580 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και μην μπορώντας να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει τη δεκαετία του 80, τότε που οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς φειδώ, κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική της κατοικία.

“Στον αέρα” το δεδομένο ότι έχω ένα δωμάτιο, ένα σαλόνι, ένα μπάνιο και μια κουζίνα

Το 1987 κατάφερε να πραγματοποιήσει και για τον εαυτό της το όνειρο των περισσότερων Ελλήνων, που τότε ήταν  να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σπίτι. Πήρε ένα δάνειο 60.000 ευρώ και αγόρασε ένα ισόγειο διαμέρισμα, 86 τετραγωνικών μέτρων, σε μια πολυκατοικία στην Κυψέλη. Για αρκετά χρόνια πλήρωνε τις δόσεις του δανείου της κανονικά και κατάφερε να φτάσει στο σημείο να χρωστάει 33.000 στην τράπεζα. Όμως, λίγα χρόνια αργότερα, η καταιγίδα της οικονομικής κρίσης άρχισε να τα ανατρέπει όλα. Η καταβολή των δόσεων άρχισε να καθυστερεί, μετά σταμάτησε. Και το όνειρο άρχισε να γίνεται εφιάλτης. Το δάνειο έγινε “κόκκινο” και η δανειολήπτρια βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει τη μοναδική της κατοικία.

“Θα μου πάρουν τη μοναδική μου κατοικία, στην οποία μένω. Και μου γράφει η τράπεζα στην τελευταία επιστολή που μου έστειλε, ότι επειδή δεν είμαι συνεπής, θα αναγκαστούν να μου πάρουν την κινητή και ακίνητη περιουσία μου, θα μου κάνουν “αναγκαστική κατάσχεση και εκποίηση, συμπεριλαμβανομένου του ακινήτου που αποτελεί τη μοναδική κατοικία σας”. Ακριβώς όπως σας το διάβασα. Καταλαβαίνετε τι θα πει αυτό; “Στον αέρα”, δηλαδή, το δεδομένο μου, ότι έχω ένα δωμάτιο, ένα σαλόνι, ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Και μου στέλνουν γράμμα ότι ακόμα και αυτά θα μου τα πάρουν. Όταν το διάβασα, τρελάθηκα”, λέει στο newsit.gr η 66χρονη δανειολήπτρια.

Η γυναίκα έκανε μια απόπειρα να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, αλλά δεν τα κατάφερε. Από την άλλη, το εισόδημά της είναι χαμηλό. Ως πρώην καλλιτέχνης παίρνει μια τιμητική σύνταξη της τάξης των 580 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και άλλα 300 ευρώ ως χήρα, αφού έχασε πριν λίγους μήνες το σύζυγό της.

«Έχω προσπαθήσει να το πουλήσω αυτό το σπίτι, αλλά δεν μπόρεσα. Δεν αξίζει πάνω από 35.000, το πολύ 38.000 ευρώ»

“Η σύνταξή μου ήταν 618 ευρώ, έγιναν περικοπές και τώρα παίρνω 580. Είναι τιμητική σύνταξη, από το υπουργείο Πολιτισμού. Πέθανε πρόσφατα ο σύζυγός μου και παίρνω και άλλα 300 ευρώ από τη σύνταξή του. Τι να πω σε αυτήν την περίπτωση; Δυστυχώς, που πέθανε ή ευτυχώς που πέθανε; Για αυτό σας λέω, είμαι σε θεραπεία, έχουν πάθει τα νεύρα μου και κάνω θεραπεία. Έχασα και το σύζυγο και μου παίρνουν το σπίτι. Με πέταξαν και από το νόμο Κατσέλη γιατί είμαι κακιά και έκλεψα το Δημόσιο… Έχω προσπαθήσει να το πουλήσω αυτό το σπίτι, αλλά δεν μπόρεσα. Δεν αξίζει πάνω από 35.000, το πολύ 38.000 ευρώ”, λέει στο newsit.gr.

“Έχει ταραχθεί το νευρικό μου σύστημα και είμαι σε θεραπεία”, λέει στο newsit.gr η γνωστή τραγουδίστρια

Τους τελευταίους μήνες η ζωή της 66χρονης έχει γίνει εφιαλτική, ενώ η σκέψη ότι θα χάσει το μοναδικό της σπίτι έχει διαταράξει και την υγεία της. “Από το πρωί αρχίζουν και χτυπούν τα τηλέφωνα. Το ένα πίσω από το άλλο. Με έχουν τρελάνει και αναγκάζομαι να μην απαντώ. Και έτσι δεν μου έχει μείνει φίλος. Δεν μιλάω με τους γνωστούς μου. Γιατί ο άλλος που θα με πάρει τηλέφωνο δεν ξέρει ότι εγώ είμαι εδώ και δεν το σηκώνω. Και έτσι, έχω χάσει όλους μου τους φίλους και όλους τους γνωστούς. Οι τράπεζες κάνουν ό,τι θέλουν και δεν μπορεί να τους ελέγξει κανένας. Μου το λένε κιόλας. Ότι θα μου πάρουν τη μοναδική μου κατοικία, στην οποία μένω. Έχει ταραχθεί το νευρικό μου σύστημα και είμαι σε θεραπεία”.

«Σας λέω, είμαι σε θεραπεία, έχουν πάθει τα νεύρα μου και κάνω θεραπεία. Έχασα και το σύζυγο και μου παίρνουν το σπίτι»

Αν δε γίνει ειδική πρόβλεψη στο νέο νόμο για τα “κόκκινα” δάνεια για χαμηλοεισοδηματίες που έχουν απορριπτικές αποφάσεις από το νόμο Κατσέλη, έτσι ώστε να τους δοθεί μια ευκαιρία να ενταχθούν, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. 

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα εξηγεί ότι “πρόκειται για δανειολήπτρια που έχει αρνητική απόφαση στο νόμο Κατσέλη, πρόκειται για ένα μικρό σπίτι και για μια, επίσης μικρή δανειοδότηση, της τάξεως των 60.000 ευρώ και για μια γυναίκα που έχει πενιχρά εισοδήματα, έκανε μια απόπειρα να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, αλλά δεν τα κατάφερε και, έτσι, διακυβεύεται το σπίτι της να βγει σε πλειστηριασμό” και τονίζει ότι “αν δε γίνει ειδική πρόβλεψη στο διάδοχο σχήμα που θα έρθει τώρα και θα νομοθετηθεί, για αυτούς που έχουν απορριπτικές αποφάσεις από το νόμο Κατσέλη, έτσι ώστε να τους δοθεί μια ευκαιρία να ενταχθούν, αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν τεράστιο πρόβλημα”. “Με δεδομένο ότι το 45% των αιτήσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, απορρίπτεται,  αντιλαμβάνεστε πόσες λαϊκές οικογένειες και πόσοι αδύναμοι οικονομικά δανειολήπτες θα βρεθούν, ξαφνικά, αντιμέτωποι με τη λαίλαπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ακόμα και για την πρώτη κατοικία”, προσθέτει.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version