Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στοά Μπροντγουέι: Παραμένει μεγάλο το θερμικό φορτίο στα υπόγεια του θεάτρου – Η φωτιά θα χρειαστεί ώρες να σβήσει εντελώς

Στοά Μπροντγουέι: Παραμένει μεγάλο το θερμικό φορτίο στα υπόγεια του θεάτρου – Η φωτιά θα χρειαστεί ώρες να σβήσει εντελώς

Δύσκολες είναι οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπροντγουέι)» στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπρόντγουαιη) τα μεσάνυχτα μπορεί να έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει σβήσει τελείως. Στα υπόγεια υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο με τις συνθήκες να είναι επικίνδυνες. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι η φωτιά θα χρειαστεί κάποιες ακόμη ώρες να σβήσει εντελώς και καίει ήδη από τα μεσάνυχτα. Και μιλάμε για μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη που από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 11 άτομα από τα διαμερίσματα, καθώς υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν αν έμεναν στα σπίτια τους.

Η πυροσβεστική πλέον έχει ρίξει το βάρος στα υπόγεια του θεάτρου, όπου έχει εφαρμόσει έναν ειδικό σωλήνα προκειμένου να φεύγουν οι καπνοί. Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες πραγματικά συνθήκες, φορώντας ειδικές ασφυξιογόνες μάσκες και στολές πυροπροστασίας, κατεβαίνουν κάτω στο υπόγειο για μερικά λεπτά της ώρας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν και οι ίδιοι παραπάνω. Επιχειρούν, ρίχνουν νερό ενώ έχουν και μπιτόνια με επιβραδυντικό αφρό.

Στην περιοχή εξακολουθεί να υπάρχει αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ καίει και το έδαφος από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί εξαιτίας της φωτιάς.

Έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο ενώ οι κάτοικοι λόγω των πυκνών καπνών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους και δεν μπορούσαν να βγουν από την είσοδο.

«Θα πέθαινα, θα πάθαινα ασφυξία»

Μια γυναίκα μιλώντας στο Action24 περιέγραψε τις δραματικές στιγμές του έζησε, καθώς οι καπνοί είχαν μπει μέσα στο διαμέρισμά της. Η ίδια προσπαθούσε με τον ανεμιστήρα να βγάλει τους καπνούς, ωστόσο στη συνέχεια κόπηκε το ρεύμα. Γι’ αυτό τον λόγο βγήκε στο μπαλκόνι με βρεγμένες πετσέτες στο πρόσωπο προκειμένου να μην κινδυνεύσει. «Σοκαρίστηκα γιατί ήμουν μόνη μου. Θα πέθαινα, θα πάθαινα ασφυξία», είπε χαρακτηριστικά. 

Τελικά την απεγκλώβισε η πυροσβεστική με γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με κορεσμό, καθώς της είχε πέσει το οξυγόνο.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις