Ελλάδα

Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου για τη φωτιά στο Μάτι

Τετ-α-τετ με τον 6ο τακτικό ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα  ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Μπουρνούς περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση και πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα που του αποδίδονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελεύθερος με 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης

Η απολογία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου έρχεται μετά από εκείνη του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη οποίος αφέθηκε ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγύηση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε  από τον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που η 47χρονη ναυτικός παρασύρεται από τη νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας - Τέσσερις συλλήψεις
«Πήγαινε να κατέβει από το καράβι, είχε σχολάσει. Φεύγοντας από αυτό στον καταπέλτη επάνω, μου είπαν από την εταιρεία, ότι κύλησε μία νταλίκα και την παρέσυρε», λέει ο αδελφός της
Η νταλίκα τη στιγμή που βγαίνει από το πλοίο
Εκατομμυριούχος στη στιγμή – Τυχερός παίκτης στη Σούδα Χανίων κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο παιχνίδι «SUPER ΣΚΡΑΤΣ»
"Το να γίνεται κάποιος συμπολίτης μας εκατομμυριούχος, μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν", αναφέρει ο ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ
Γιώργος Παπαγεωργίου ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στη Σούδα Χανίων