Ελλάδα

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια – Συγκεντρώσεις σήμερα – Κρίσιμη μέρα η αυριανή εν αναμονή της άφιξης 6.600 τουριστών στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην cosco.

Αυτή την ώρα περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ. Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

«Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν» τόνισε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

«Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερείς και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

«Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης