Ελλάδα

Στυλιανίδης: Διαφορετικό το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον σεισμό

Έχει αλλάξει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ.Στυλιανίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως τόσο η προσφορά των Ελλήνων διασωστών, όσο και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αλλά και συνολικά η εν γένει ελληνική παρουσία στις πληγείσες περιοχές, έχουν αλλάξει το κλίμα.

«Στα Άδανα μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και γενικά όπου έβλεπαν την ελληνική σημαία οι Τούρκοι χειροκροτούσαν», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, εκφράζοντας την ευχή, αυτό το λαϊκό αίσθημα υπέρ της Ελλάδας να κάνει και αυτούς που πρέπει, στην Άγκυρα, να αναθεωρήσουν πολλές από τις απόψεις τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για μια ασύλληπτη τραγωδία, που επηρέασε άμεσα περίπου 22 εκ. ανθρώπους που ζουν στις πληγείσες περιοχές και εκτίμησε ότι «μακάρι να διαψευστώ, αλλά ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι πολλαπλάσιος από τον μέχρι στιγμής απολογισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το εγγόνι μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο προληπτικά» λέει η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά στην Κεφαλονιά
Άκουσα περίεργους θορύβους και είπα στον μικρό να πάει να δει τι γίνεται, γύρισε και μου είπε "γιαγιά, κάτι καίγεται" και αμέσως σηκώθηκα, άρπαξα τον μικρό και τον έβγαλα έξω» λέει η γιαγιά του παιδιού για την φωτιά στο Αργοστόλι
Φωτιά στο Αργοστόλι