Πέμπτη, 3 Οκτ.
20oC Αθήνα

Σχεδόν 4.000 οι πρόσφυγες στον Πειραιά – Μένουν σε πλοίο 200 για να μεταφερθούν στο Λαύριο

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Ασφυκτική είναι η κατάσταση και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι ενδεικτικό ότι 200 πρόσφυγες που έφτασαν με το πλοίο Νήσος Μύκονος παραμένουν στο πλοίο εν αναμονή της μεταφοράς τους απευθείας στο Λαύριο καθώς είναι αδύνατη η εγκατάστασή τους στο Λιμάνι.

Με βάση την επίσημη καταγραφή χθες τη νύχτα διανυκτέρευσαν στον Πειραιά 3950 πρόσφυγες και μετανάστες. Αν και σήμερα οι συνθήκες είναι σαφώς βελτιωμένες σε ό,τι αφορά στον καιρό η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.

Οι ίδιοι πάντως δεν πείθονται να μεταφερθούν σε άλλο σημείο, εξακολουθώντας να πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε ως τα σύνορα και στη συνέχεια να ταξιδέψουν ως τη βόρεια Ευρώπη. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα αλλά, ενώ με φωτογραφίες θα ενημερωθούν για την κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο λιμάνι.

Αν και σήμερα δεν υπήρξαν αφίξεις πλοίων λόγω των ανέμων στα πελάγη η ροή μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά προς το λιμάνι του Πειραιά θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες και ημέρες.

 

ΡΕΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε