Ελλάδα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, εξω από το υπουργείο Παιδείας, που ζήτησαν για μια ακόμη φορά μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως απέβη άκαρπη, αφού, όπως ανέφεραν, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

foitites foitites

FOITITES

Εξάλλου, λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών κατάφερε να εισβάλει στον προαύλιο χώρο και εν συνεχεία στο κτίριο του υπουργείου. Μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου.

FOITITES FOITITES

PAIDEIAS PAIDEIAS

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, στο Μαρούσι. Ο δρόμος είναι κλειστός από την Αστυνομία  και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καταγγέλλουν ότι «κάθε Ιούνιο φεύγουν 23.000 αναπληρωτές και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί λόγω αυτής της κατάστασης».

foitites foitites

foitites foitites foitites foitites

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές ιδιωτικό ασθενοφόρο», λέει η κόρη της ηλικιωμένης στη Ξάνθη που την μετέφεραν σε πλαστική καρέκλα
«Είναι κατάκοιτη, την βάλαμε σε καρότσα και την τυλίξαμε με κουβέρτες γιατί ήταν εκτεθειμένη στο κρύο». Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό
Ηλικιωμένη μεταφέρεται με την πλαστική καρέκλα στο σπίτι της