Ελλάδα

Συγκινητική διαμαρτυρία από χήρες στο υπουργείο Εργασίας [pics]

Μια συγκλονιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, έκαναν μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία». Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Σύζυγοι ναυτικών, γιατρών, εργατών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων γέμισαν την είσοδο του υπουργείου με τα ονόματα των θανόντων συζύγων τους.

xhres

Μεταξύ άλλων ζητούν: Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016. Τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Επίσης, την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, αφού μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο.

xhres xhres xhres

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi