Site icon NewsIT

Συγκλονιστικές φωτογραφίες διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

11.02.2016 | 19:38
Συγκλονιστικές φωτογραφίες διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

Μια ακόμα φορά που οι φωτογραφίες από επιχείρηση διάσωσης στη Λέσβο αποκαλύπτουν τις διαστάσεις του προσφυγικού δράματος. Άντρες, γυναίκες, παιδιά και μικρά μωρά έπλεαν στα ανοιχτά του Αιγαίου, μεταξύ ελληνικών και τουρκικών συνόρων, ελπίζοντας να πιάσουν τη στεριά που θα τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον.

Όταν τα προβλήματα με τη βάρκα που τους μετέφερε κινδύνεψαν να μετατρέψουν το Αιγαίο στον υγρό τάφο τους, βρέθηκαν δίπλα τους οι άντρες του Λιμενικού Σώματος, μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στη στεριά. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σήμερα. Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους στα παγωμένα νερά.

Η ομάδα διάσωσης του Λιμενικού Σώματος μοίρασε σε όλους τους σωσίβια και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Στα πρόσωπά τους φαίνεται η ταλαιπωρία τους από το δύσκολο ταξίδι. Είναι οι στιγμές που η αγωνία για τη ζωή τους φτάνει στο τέλος, καθώς βρέθηκαν δίπλα τους και τους άπλωσαν χείρα βοηθείας οι άντρες του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή Φωτογραφιών: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version