Ελλάδα

Συγκλονίζει ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη στην Καλαμπάκα: «Κορίτσια μου, λείπετε σε όλους»

«Πέρσι τέτοια ημέρα σήκωσα το κεφάλι ψηλά και φώναξα «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε»!

Σπαρακτικός ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δυο κόρες και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε εκδήλωση μνήμης στην Καλαμπακα.

Ο Νίκος Πλακιάς έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για τα 57 θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Παρασκευής (28/2) στην κεντρική πλατεία στην Καλαμπάκα και εκφώνησε ένα άκρως συγκινητικό λόγο.

«Το «Δεν Έχω Οξυγόνο» έγινε σύμβολο ενός αγώνα, μια τεράστια ανταπόκριση απ’ όλο τον λαό απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Σηκώθηκαν όλοι από τους καναπέδες, ειδικά οι νέοι, γιατί κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση των παιδιών μας. Δεν πρέπει ποτέ κανένας να πει ότι δεν έχει οξυγόνο», είπε ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια από τα Τέμπη.

«Αυτό που έγινε σήμερα να είναι η αρχή του τέλους, ίσως το τέλος μιας αρχής. Όπως παρακολουθείτε, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε, θα έρθει και η ώρα των δικαστηρίων. Του χρόνου, να είμαστε καλά, να σας έχουμε πάλι στο πλευρό μας στα δικαστήρια.

Εκεί θα δώσουμε τον ύστατο αγώνα για τα παιδιά μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο άτυχος πατέρας με δάκρυα στα μάτια.

«Μπορεί όχι του χρόνου, μπορεί σε δύο ή σε τρία χρόνια. Καλύτερα να πάω σε μία δίκη με το κεφάλι ψηλά. Πέρσι τέτοια ημέρα σήκωσα το κεφάλι ψηλά και φώναξα «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε!».

«Φέτος δεν θα το κάνω, θα σκύψω το κεφάλι μου σε όλους εσάς που αφήσατε ό,τι κάνατε, την καθημερινότητά σας», συνέχισε ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη το βράδυ της Παρασκευής.

«Σήμερα θα φωνάξω «κορίτσια, δεν λείπετε μόνο σε μένα αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία. Στους φίλους σας, στους δασκάλους σας, που είναι εδώ και κλαίνε για εσάς. Το να σας πω ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο. Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη. Κάνουμε έναν αγώνα ανελέητο, σκληρό με ήθος και αξιοπρέπεια», κατέληξε στον ο Νίκος Πλακιάς.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συλλαλητήριο και στο Παρίσι για τα δύο χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών - «Δεν έχω οξυγόνο», «δεν ξεχνάμε»
Άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ειρηνικά, ζητώντας «δικαιοσύνη» για τις αθώες ψυχές που έσβησαν στα βαγόνια των τρένων στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη
Διαδήλωση στην Place Republique του Παρισιού με πανό για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Αλέξης Κούγιας: Οι δημόσιες εξομολογήσεις για τη μάχη του με τον καρκίνο – «Όταν μπήκα στο χειρουργείο είπα στα παιδιά μου ότι ήμουν διακοπές»
«Eίναι μια αρρώστια που δεν θέλεις να έρθει, όταν έρθει όμως είσαι υποχρεωμένος να τον βάλεις στην καθημερινότητά σου», δήλωνε ο ποινικολόγος
Αλέξης Κούγιας: Οι δημόσιες εξομολογήσεις για τη μάχη του με τον καρκίνο – «Όταν μπήκα στο χειρουργείο είπα στα παιδιά μου ότι ήμουν διακοπές»