Site icon NewsIT

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επεισόδια σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη κατά τη διαμαρτυρία για το δυστύχημα

03.03.2023 | 19:47
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επεισόδια σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη κατά τη διαμαρτυρία για το δυστύχημα

Επεισόδια ξέσπασαν στη Λάρισα το απόγευμα της Παρασκευής (3/3) όπου είχε οργανωθεί διαμαρτυρία για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον σιδηροδρομικό σταθμό με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια.

Επεισόδια στο σταθμός της Λάρισας

Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν κροτίδες ενώ οι αστυνομικοί «απάντησαν» με κρότου λάμψης.

Είχε προηγηθεί η ειρηνική διαμαρτυρία με κεριά, στη μνήμη των θυμάτων.

Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την ώρα που γινόταν πορεία για τα θύματα στο δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το GRTIMES, η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της πορείας, όταν ένα γκρουπ ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που μετείχαν στον μπλοκ των αντιεξουσιαστών άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, που «απάντησαν» με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μία σύλληψη και επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Στην Πάτρα έγινε σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Εκεί χωρίς επεισόδια…

Μέλη από τις κινήσεις πολιτών που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση, κρατούσαν μαύρα μπαλόνια ενώ σχημάτισαν συνθήματα ανάβοντας κεριά σύμφωνα με το tempo24.

Διαμαρτυρία έγινε επίσης στα Χανιά, που όπως βλέπετε στην εικόνα του zarpanews, οι φοιτητές για δεύτερη ημέρα ζητούσαν να αποδοθούν ευθύνες και να μην συγκαλυφθεί τίποτα, κάνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Στην Κοζάνη, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην κεντρική πλατεία, από σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκινητική κατάθεση στεφάνων στο χώρο του πρώην ΟΣΕ, όπως βλέπετε στις εικόνες του kozanimedia.

Στην Ξάνθη, σύμφωνα με το xanthinea, ο κόσμος βγήκε για δεύτερη μέρα στους δρόμους, για να εκφράσει την οργή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών.

 

 

«Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» φώναζαν οι νέοι, φοιτητές και μαθητές στη Λαμία, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη, στην πλατεία Πάρκου το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023, σύμφωνα με το mag24.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version