Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με πάνω από 100 χιλιόμετρα – «Ένα άτομο απολογείται» δηλώνει o εισαγγελέας

Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει. Πρόκειται για την χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας…

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης». Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από την έρευνα που έχει ξεκινήσει δείχνει πως η μετωπική σύγκρουση των τρένων σημειώθηκε με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα κανείς από τους μηχανοδηγούς δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα και να αποτρέψει το μοιραίο. Στις εικόνες βλέπουμε την επιβατική αμαξοστοιχία να έχει βγει από σήραγγα και λίγα μέτρα παρακάτω να συγκρούεται με την εμπορική, που βρισκόταν στο ίδιο ρεύμα.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Σημειώνεται πως κατάθεση έχουν δώσει συνολικά τέσσερα άτομα για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Πρόκειται για τον σταθμάρχη Λάρισας, εκπρόσωπο της εταιρείας, τον προϊστάμενο εκδοτηρίων και τον προϊστάμενο μηχανοδηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλοι φαίνεται να κάνουν λόγο για λάθος του σταθμάρχη.

Ο σταθμάρχης είναι 60 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα, είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία. 

Στο σημείο αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ νωρίτερα με παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου δόθηκε εντολή για εποπτεία στις έρευνες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως