Δεκάδες συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τα Τέμπη, τη στιγμή που στη Βουλή συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Νέο συλλαλητήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών σήμερα Παρασκευή (07.03.2025) και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου για να διαμαρτυρηθούν για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της εθνικής τραγωδίας.
Το δεύτερο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 19:00 το απόγευμα και πάλι στο Άγαλμα του Βενιζέλου, αυτή τη φορά από εργατικά σωματεία που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων των Τεμπών αλλά και των οικογενειών όσων έφυγαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.
Μετά τα συλλαλητήρια αναμένεται να γίνουν πορείες, αναφέρει το thestival.
Λόγω των συγκεντρώσεων, οι 3 σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Βενιζέλου» και «Σιντριβάνι», αναμένεται να κατεβάσουν ρολά από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη των συλλαλητηρίων.
«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών, την Παρασκευή 7/3 στις 11:00 π.μ., θα ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των σταθμών “Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός”, “Βενιζέλου” και “Σιντριβάνι”. Oι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να σταματούν σε αυτούς. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ώρα επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων σταθμών. H λειτουργία στους υπόλοιπους σταθμούς θα διεξάγεται κανονικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Τις ίδιες ώρες αναμένεται να διεξαχθεί διπλό συλλαλητήριο για τα Τέμπη και στο Σύνταγμα από φοιτητές, μαθητές, εργατικά κέντρα και συνδικάτα.
Πέρα από αυτά δεκάδες άλλα συλλαλητήρια αναμένονται και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Συγκεκριμένα:
- Λάρισα, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
- Βόλος, στις 11 π.μ. στο Θόλο του Πανεπιστημίου
- Τρίκαλα, στις 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Κάλεσμα απευθύνουν μαθητές και φοιτητές στη Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή 7 Μάρτη και ειδικότερα σε:
- Πάτρα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου
- Αγρίνιο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας
- Πύργο, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
- Αργοστόλι, στις 12 μ. στην πλατεία Βαλλιάνου
- Ζάκυνθος στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
- Φοιτητικό συλλαλητήριο γίνεται την ίδια μέρα στα Χανιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς