Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Καντίνες, σημαίες και φυλλάδια

συλλαλητήριο Μακεδονία
Φωτογραφίες από: thestival.gr

“Πυρετώδεις” είναι ο προετοιμασίες στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Σε θέσεις… μάχης καντινιέρηδες και μικροπωλητές.

Με το Σκοπιανό να βρίσκεται εν μέσω διαπραγμάτευσης, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, για την Μακεδονία.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από χθες, Σάββατο 20.01.2018 και συνεχίζονται φυσικά και σήμερα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Η εξέδρα, που θα έχει φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει στηθεί και οι διοργανωτές ελπίζουν η ανταπόκριση του κόσμου να είναι δυναμική.

Όπως κάθε φορά που διοργανώνεται ένα μεγάλο γεγονός, έτσι και σήμερα, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει γεμίσει μικροπωλητές. Οι οποίοι πωλούν προϊόντα σχετικά με τη διοργάνωση.

Από νωρίς το πρωί, στήθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης πάγκοι με ελληνικές σημαίες, κασκόλ, μπλούζες και άλλα προϊόντα που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Επίσης, πολλές καντίνες έχουν πάρει τις θέσεις τους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Κι αυτό για να βρίσκονται σε… ετοιμότητα όταν ο κόσμος αρχίζει να φτάνει στο χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr

συλλαλητήριο Μακεδονία συλλαλητήριο Μακεδονία συλλαλητήριο Μακεδονία συλλαλητήριο Μακεδονία συλλαλητήριο Μακεδονία

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Φυλλάδια υπέρ και κατά

Παράλληλα, έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ και κατά του συλλαλητηρίου. Αντιεξουσιαστές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μάλιστα αντισυγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, πέταξαν φυλλάδια που αναφέρουν: “Ούτε Ελλάδα, ούτε Σκόπια, ούτε Μακεδονία, να κάνουμε τα Βαλκάνια μια μεγάλη Κομμούνα“.

Υπέρμαχοι του συλλαλητηρίου, από την πλευρά τους, πέταξαν τρικάκια, τα οποία αναφέρουν “Nimetz go home“. Με τα οποία καλούν στο συλλαλητήριο, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Δείτε τις εικόνες

συλλαλητήριο Μακεδονία συλλαλητήριο Μακεδονία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις