Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Συλλαλητήριο κατά της τρομοκρατίας

Συλλαλητήριο κατά της τρομοκρατίας

Σε διοργάνωση συλλαλητηρίων κατά της βίας και της τρομοκρατίας, καλεί….

φοιτητές, εργαζόμενους, Εκκλησία, μετανάστες, αλλά και αστυνομικούς η συνδικαλιστική ηγεσία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).

Σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Νίκος Σταυρακάκης και η γραμματέας κ. Ευγενία Μπουρνόβα, «τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία βιώνει ένα νέο κύκλο φαινομένων τυφλής βίας, που εκδηλώνεται με τρομοκρατικές επιθέσεις. Η κοινωνία, κατά της οποίας τελικά στρέφεται η βία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απαθής. Αντίθετα, επιβάλλεται η εγρήγορση και η δραστηριοποίησή της με στόχο την περιθωριοποίηση και απομόνωση των δραστών…, αλλά και της “ιδεολογίας” που επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους». 

Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ συλλαλητήριο κατά της τρομοκρατίας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, όπως η Ισπανία ή η Μ.Βρετανία.

Οι τρομοκράτες δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κοινωνικά ερείσματα και κανείς σοβαρός πολίτης δεν πιστεύει ότι 100 σφαίρες εναντίον νέων παιδιών είναι πράξη λογικής».

Αυτά είπε ο
Για την αστυνομία ο πρόεδρος του

πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA». ΣΥΝ είπε ότι “θέλει οργάνωση αλλά δε χρειάζεται γενικευμένη καταστολή των δικαιωμάτων του πολίτη σε μια γειτονιά. Δεν πρέπει να κάνουμε φοβική τη Δημοκρατία μας αλλά δεν πρέπει να δικαιώσουμε τους τρομοκράτες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε