Site icon NewsIT

Συλληπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Γ. Δαλιανίδη

17.10.2010 | 15:05
Συλληπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Γ. Δαλιανίδη

“Ο Γιάννης Δαλιανίδης υπήρξε διορατικός, καλλιτεχνικά ελεύθερος και προοδευτικός, διαμορφώνοντας όσο λίγοι, την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου”.

“Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Γιάννης Δαλιανίδης υπήρξε διορατικός, καλλιτεχνικά ελεύθερος και προοδευτικός, διαμορφώνοντας όσο λίγοι, την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου” αναφέται στο μήνυμα του Υπουργείου.

“Η πίστη του προς τους νέους δημιουργούς και η συμβολή του στην αισθητική της 7ης Τέχνης που με τόση αγάπη υπηρέτησε, ανέδειξε τον χώρο του σινεμά σε πηγή καλλιτεχνικής έξαρσης, σε εποχές δύσκολες, όπως ήταν οι δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Ο Γιάννης Δαλιανίδης θα παραμείνει τόσο επίκαιρος και τόσο ζωντανός όσο και οι ταινίες του, που έχουν κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη ζωή των Ελλήνων” καταλήγει.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Παύλος Γερουλάνος θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου για την Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version