Κυριακή, 18 Αυγ.
28oC Αθήνα

Συμφωνία: Oι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών – VIDEO

Συμφωνία: Oι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών – VIDEO

Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές επετεύχθη ωστόσο οι πολίτες ξέρουν πως αυτοί θα κληθούν να σηκώσουν τα βάρη του μνημονίου καθώς τα νέα μέτρα είναι σκληρά. Τι λένε στην κάμερα του Newsit.

Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, η συμφωνία ειναι επώδυνη. Οι αντιδράσεις των πολιτών ποικίλλουν. Αλλοι είναι ανακουφισμένοι αλλά πολύ προβληματισμένοι και άλλοι απογοητευμένοι.

Τι λένε οι πολίτες για τη συμφωνία

Οπως δήλωσε στο Νewsit o ο κύριος Θοδωρής, δημόσιος υπάλληλος “είμαι απογοητευμένος. Δεν περίμενα να κάνει τόσο πολύ πίσω ο πρωθυπουργός και να φοβηθεί τόσο πολύ. Έπρεπε να το χειριστεί αλλιώς. Οχι να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και να φέρει τόσο σκληρά μέτρα. Δε ξέρω αν έχει κάτι άλλο μέσα στο μυαλό του που εμείς δεν το ξέρουμε. Αλλά πρέπει τελικά ο λαός να καταλάβει οτι δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση αφού τα πάντα τα αποφασίζουν οι δανειστές”.

O κύριος Γιάννης είναι συνταξιούχος και οπως δήλωσε “η συμφωνία ήταν αναγκαία. Το μη χείρον βέλτιστον. Θέλω την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και έπρεπε να γίνει η συμφωνία με τους ξένους. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ήταν μονόδρομος”.

Ο κύριος Ανδρέας είναι οδηγός φορτηγού και κατά τη δική του γνώμη “η συμφωνία δε συμφέρει. Εχει τέτοια μέτρα που ο λαός δε θα μπορεί να πάρει ανάσα. Εκεί που φτάσαμε βέβαια δε μπορούσε να γίνει αλλιώς. Επρέπε να έχουν γίνει άλλες κινήσεις πιο πριν. Ηταν λάθος τελικά το δημοψήφισμα γιατί στην ουσία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ηταν αρνητικό τελικά το “Όχι” στους ξένους εταίρους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε