Site icon NewsIT

Σύμη: Άγρια καταδίωξη διακινητή που μετέφερε μετανάστες

06.08.2024 | 12:26
Σύμη: Άγρια καταδίωξη διακινητή που μετέφερε μετανάστες

ËÉÌÅÍÉÊÏ ÓÙÌÁ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKNISSI)

Στην καταδίωξη ενός ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Μαραθούντα της Σύμης προχώρησε το Λιμενικό χθες, Δευτέρα (05.08.24).

Όλα συνέβησαν μόλις σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο να αποβιβάζει μετανάστες στη Μαραθούντα της Σύμης και του έκανε σήμα να σταματήσει, δίχως ανταπόκριση. Ακολούθησε καταδίωξη με το ταχύπλοο να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και συνεχείς απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους.

Το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή, χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους, με αποτέλεσμα τη θραύση του αεροθαλάμου του ταχύπλοου.

Ο διακινητής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης.

Από εκεί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στη ξηρά εντοπίστηκαν 21 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει  από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.500  ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού τόνισε στο newsit.gr: «Χθες κατά τη μία το μεσημέρι ένα φουσκωτό από την Τουρκία με λαθρομετανάστες έφτασε εδώ και τους αποβίβασε στην παραλία της Μαραθούντα. Μεταξύ αυτών που μετέφερε υπήρχαν και πολλά παιδιά.

Το σημείο όπου ο διακινητής αποβίβασε τους μετανάστες

Σκοπός αυτών των ανθρώπων ήταν να πιάσουν ελληνική στεριά. Το λιμάνι της Σύμης από εδώ απέχει 23 χιλιόμετρα, εκεί θα πήγαιναν.

Όταν κατέβηκαν όλοι τον εντόπισαν οι δικοί μας και ξεκίνησε η καταδίωξη, τον μπλόκαραν και μετά τον έπιασαν».

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version