Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Σύμη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον Michael Mosley ασφαλή να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Σύμη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον Michael Mosley ασφαλή να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του γιατρού και παρουσιαστή του BBC, Michael Mosley, που αγνοείται στη Σύμη από την Τετάρτη (5.6.24), καθώς στη δημοσιότητα ήλθαν φωτογραφίες ντοκουμέντο στις οποίες φαίνεται να φορά καπέλο, να κρατά μια ομπρέλα και να περπατά σε κατοικημένη περιοχή.

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Live News, ο Michael Mosley φαίνεται να έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια της περιοχής και να βαδίζει στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πέδι.

Η φωτογραφία είναι από κάμερα ασφαλείας με ώρα 13:50 το μεσημέρι της Τετάρτης. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι είχαν δει τον 67χρονο κοντά στη στάση λεωφορείου στο χωριό Πέδι.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό με τη βοήθεια ελικοπτέρου και drone «σαρώνουν» τη Σύμη αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του 67χρονου Βρετανού παρουσιαστή. Ο αγνοούμενος Βρετανός παρουσιαστής δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην μπορούν να εντοπίσουν το τελευταίο του στίγμα.

 

Η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία μένει στον Γιαλό και αναφέρει ότι είδε τον Μόσλεϊ περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, καθώς η διαδρομή του εξαφανισμένου άντρα δεν έχει αποτυπωθεί σε καμία κάμερα ασφαλείας.

Ο 67χρονος γκουρού της υγιεινής διατροφής και παρουσιαστής του BBC μετέβη με αεροπλάνο μαζί με την σύζυγό του από την Αγγλία στην Ρόδο στις 3 Ιουνίου, ενώ την επόμενη μέρα ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς για την Σύμη. Εκεί φιλοξενούνταν μαζί με ένα ακόμα ζευγάρι σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή του Γυαλού.

Στις 10:00 το πρωί της 5ης Ιουνίου με ένα taxi boat, ο 67χρονος με την σύζυγό του και το ζευγάρι που φιλοξενούνταν μαζί με αυτούς, πήγαν στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Πέρασαν περίπου τρεισήμισι ώρες, όταν ο παρουσιαστής του BBC ανέφερε ότι κουράστηκε και αποφάσισε να φύγει μόνος του. Όπως είπε, ξεκίνησε με τα πόδια προκειμένου αρχικά να μεταβεί στην περιοχή Πέδι μέσω ενός μονοπατιού μήκους περίπου 1 χλμ. και στη συνέχεια με λεωφορείο να φτάσει στο σπίτι, όπου διέμεναν. Η σύζυγός του μαζί με την υπόλοιπη παρέα έφυγαν από την παραλία στις 4 το μεσημέρι με taxi boat και μετέβησαν στην οικία που φιλοξενούνται.

Εκεί, διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος δεν είχε επιστρέψει και έτσι αμέσως μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της Σύμης και τους ενημέρωσαν για το περιστατικό. Αφού επικοινώνησαν με το ιατρείο του νησιού, το οποίο τους ενημέρωσε ότι δεν έχει μεταβεί εκεί ο 67χρονος, αμέσως σήμανε συναγερμός. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, drone, εκπαιδευμένος σκύλος αναζητήσεων ανθρώπων και ελικόπτερο από το απόγευμα της Τετάρτης έως και τώρα «χτενίζουν» όλο το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν τον διάσημο παρουσιαστή.

«Κάπου αλλού είναι ο αγνοούμενος»

«Κάπου αλλού είναι ο αγνοούμενος. Δεν υπάρχει περίπτωση να έπεσε στη θάλασσα και να την είδε κανείς», δήλωσε στο Live News ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια για τον εντοπισμό του. Εχθρός μας είναι η ζέστη», σχολίασε.

«Είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», δήλωσε στο Live News ο αντιδήμαρχος Σύμης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις