Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σύμη: Οι τρεις γρίφοι της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC – Η μυστηριώδης διαδρομή και η μαρτυρία κατοίκου

Σύμη: Οι τρεις γρίφοι της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC – Η μυστηριώδης διαδρομή και η μαρτυρία κατοίκου

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει η μαρτυρία μίας γυναίκας, η οποία αναφέρει ότι είδε τον εξαφανισμένο παρουσιαστή του BBC, λίγη ώρα αφότου είχε φύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Σύμη, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να εντοπίσουν έστω και το παραμικρό ίχνος για να τους οδηγήσεις στον εντοπισμό του Mάικλ Μόσλεϊ .

Ο 67χρονος γκουρού της υγιεινής διατροφής και παρουσιαστής του BBC μετέβη με αεροπλάνο μαζί με την σύζυγό του από την Αγγλία στην Ρόδο στις 3 Ιουνίου, ενώ την επόμενη μέρα ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς για την Σύμη. Εκεί φιλοξενούνταν μαζί με ένα ακόμα ζευγάρι σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή του Γυαλού.

Στις 10 το πρωί της 5ης Ιουνίου με ένα taxi boat, ο 67χρονος με την σύζυγό του και το ζευγάρι που φιλοξενούνταν μαζί με αυτούς, πήγαν στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Πέρασαν περίπου τρεισήμισι ώρες, όταν ο παρουσιαστής του BBC ανέφερε ότι κουράστηκε και αποφάσισε να φύγει μόνος του. Όπως είπε, ξεκίνησε με τα πόδια προκειμένου αρχικά να μεταβεί στην περιοχή Πέδι μέσω ενός μονοπατιού μήκους περίπου 1 χλμ. και στη συνέχεια με λεωφορείο να φτάσει στο σπίτι, όπου διέμεναν.

Η σύζυγός του μαζί με την υπόλοιπη παρέα έφυγαν από την παραλία στις 4 το μεσημέρι με taxi boat και μετέβησαν στην οικία που φιλοξενούνται. Εκεί, διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος δεν είχε επιστρέψει και έτσι αμέσως μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της Σύμης και τους ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Αφού επικοινώνησαν με το ιατρείο του νησιού, το οποίο τους ενημέρωσε ότι δεν έχει μεταβεί εκεί ο 67χρονος, αμέσως σήμανε συναγερμός. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, drone, εκπαιδευμένος σκύλος αναζητήσεων ανθρώπων και ελικόπτερο από το απόγευμα της Τετάρτης έως και τώρα «χτενίζουν» όλο το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν τον διάσημο παρουσιαστή. 

«Δεν έχει κάπου να χαθεί στην Σύμη, και τα πηγάδια τα έψαξαν»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία μένει στον Γιαλό και αναφέρει ότι είδε τον Μόσλεϊ περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, καθώς η διαδρομή του εξαφανισμένου άντρα δεν έχει αποτυπωθεί σε καμία κάμερα ασφαλείας.

Το σημείο στο οποίο η γυναίκα λέει ότι είδε τον Βρετανό, είναι κοντά στην περιοχή με το σπίτι που φιλοξενείται μαζί με την γυναίκα του από το φιλικό του ζευγάρι. «Βγήκα από το σπίτι μου στις 2.20 και είδα δύο άτομα. Δεν ήταν μόνος του» λέει στο newsit.gr η κάτοικος που ισχυρίζεται ότι είδε τον Μόσλεϊ και συνεχίζοντας προσθέτει «ήταν στον ήλιο, με μπλε μπλουζάκι, μπλε καπΈλο και γυαλιά δίπλα στους κάδους. Ο άλλος ήταν με ένα λεπτό καρό πουκαμισάκι και καπέλο. Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτός με το μπλε μπλουζάκι, όταν είδα και την φωτογραφία.

Μετά μπήκα μέσα στα δωμάτια, βγήκα ξανά στις 3.20. Δεν παρατήρησα κάτι, δεν είδα κάτι άλλο. Αν έφυγε από τον Άγιο Νικόλαο στις 1.30, είναι δικαιολογημένο να είναι εδώ στις 2.20, από το μονοπάτι. Το λεωφορείο πρέπει να είχε φύγει. Το είχε χάσει μάλλον. Και του είπαν ότι έχει δύο δρόμους, ή αυτός προς τον Γυαλό, ή αυτόν προς το νεκροταφείο. Δεν έχει χαθεί άνθρωπος στη Σύμη. Το μονοπατάκι στον Άγιο Νικόλαο είναι εύκολο. Δεν έχει κάπου να χαθεί στην Σύμη, και τα πηγάδια τα έψαξαν».

Το επικρατέστερο σενάριο

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την παραπάνω μαρτυρία, ωστόσο δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν εάν ο άντρας που αναφέρει η κάτοικος είναι ο 67χρονος Βρετανός. Δεν ταυτοποίησαν το ενδεχόμενο να έχει επιβιβαστεί σε κάποιο λεωφορείο αλλά ούτε να κινήθηκε προς κάποια κατεύθυνση. Το γεγονός ότι δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο δυσκολεύει πολύ περισσότερο τις έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον 67χρονο άντρα για κάποιον λόγο να ζαλίστηκε και να έπεσε σε κάποιο σημείο, που αυτό δεν αποκλείεται να είναι και η θάλασσα, ενώ εξετάζονται ακόμα τα ενδεχόμενα να έχει τσιμπηθεί από κάποιο φίδι ή να παρασύρθηκε ακόμα και από αυτοκίνητο.

 Παράλληλα, ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο ο 67χρονος να θέλησε να φύγει μόνος του από το νησί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε καθώς δεν υπήρξε κάποιο ακτοπλοϊκό εισητήριο στο όνομά του. Στην Σύμη στις 10 σήμερα το πρωί μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου, το οποίο παίρνει καταθέσεις από την σύζυγό, τους φίλους του παρουσιαστή του BBC αλλά και από άτομο που βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις