Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Σύμη: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ οι αποκαλύψεις και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του Live News για την εξαφάνιση του Dr Michael Mosley

Σύμη: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ οι αποκαλύψεις και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του Live News για την εξαφάνιση του Dr Michael Mosley

Σάλος έχει προκληθεί παγκοσμίως με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Dr. Michael Mosley στη Σύμη. Παγκόσμια μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ελληνικά μέσα για τις εξελίξεις της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC.

Στη δημοσιότητα ήρθαν φωτογραφίες ντοκουμέντο στις οποίες ο Michael Mosley φαίνεται να φορά καπέλο, να κρατά μια ομπρέλα και να περπατά σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την αποκάλυψη σοκ του «Live News» στο Mega, ο παρουσιαστής έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια της περιοχής και να βαδίζει στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πέδι. Ενημερωτικά site, όπως το BBC και το Sky News χρησιμοποίησαν τα ίδια στιγμιότυπα από το αποκλειστικό της εκπομπής.

«Ο Michael Mosley αγνοείται – πιο πρόσφατο: Νέο CCTV φαίνεται να δείχνει την τελευταία θέαση του τηλεοπτικού γιατρού στο ελληνικό νησί της Σύμης», γράφει ο τίτλος του Independent. Ο τίτλος του SkyNews γράφει: «Michael Mosley: Νέες εικόνες CCTV δείχνουν την τελευταία θέαση του αγνοούμενου γιατρού της τηλεόρασης».

Με τη σειρά του το BBC έχει ως κεντρική εικόνα, στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας με τον παρουσιαστή να φαίνεται στα πλάνα λίγο πριν δηλώσει η σύζυγός του την εξαφάνισή του. Η φωτογραφία προβλήθηκε πρώτη φορά στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Και το Telegraph χρησιμοποίησε φωτογραφίες που βγήκαν πρώτη φορά στον αέρα του Live News, όπου έγραψε: «Το μυστήριο βαθαίνει καθώς το CCTV δείχνει ότι ολοκλήρωσε τη βόλτα του».

Φαίνεται πως κύρια πηγή νέων δεδομένων και εξελίξεων εξαρτάται από τα ενημερωτικά μέσα της Ελλάδας, αφού ο παρουσιαστής δεν έχει βρεθεί ακόμη. 

Η φωτογραφία είναι από κάμερα ασφαλείας με ώρα 13:50 το μεσημέρι της Τετάρτης (07.06.2024). Έτσι, επιβεβαιώθηκαν αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι είχαν δει τον 67χρονο κοντά στη στάση λεωφορείου στο χωριό Πέδι.

Ο 67χρονος γκουρού της υγιεινής διατροφής και παρουσιαστής του BBC μετέβη με αεροπλάνο μαζί με την σύζυγό του από την Αγγλία στην Ρόδο στις 3 Ιουνίου, ενώ την επόμενη μέρα ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς για την Σύμη. Εκεί φιλοξενούνταν μαζί με ένα ακόμα ζευγάρι σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή του Γυαλού.

Η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία μένει στον Γιαλό και αναφέρει ότι είδε τον Μόσλεϊ περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, καθώς η διαδρομή του εξαφανισμένου άντρα δεν έχει αποτυπωθεί σε καμία κάμερα ασφαλείας.

Στις 10:00 το πρωί της 5ης Ιουνίου με ένα taxi boat, ο 67χρονος με την σύζυγό του και το ζευγάρι που φιλοξενούνταν μαζί με αυτούς, πήγαν στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Πέρασαν περίπου τρεισήμισι ώρες, όταν ο παρουσιαστής του BBC ανέφερε ότι κουράστηκε και αποφάσισε να φύγει μόνος του. Όπως είπε, ξεκίνησε με τα πόδια προκειμένου αρχικά να μεταβεί στην περιοχή Πέδι μέσω ενός μονοπατιού μήκους περίπου 1 χλμ. και στη συνέχεια με λεωφορείο να φτάσει στο σπίτι, όπου διέμεναν. Η σύζυγός του μαζί με την υπόλοιπη παρέα έφυγαν από την παραλία στις 4 το μεσημέρι με taxi boat και μετέβησαν στην οικία που φιλοξενούνται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις