Site icon NewsIT

Σύμη: Ψάχνουν για τον παρουσιαστή του BBC σε επικίνδυνα μονοπάτια με βράχια από Πέδι προς Γιαλό – Τι δείχνουν οι κάμερες

08.06.2024 | 09:31
Σύμη: Ψάχνουν για τον παρουσιαστή του BBC σε επικίνδυνα μονοπάτια με βράχια από Πέδι προς Γιαλό – Τι δείχνουν οι κάμερες

Στο «πόδι» βρίσκεται όλη η Σύμη για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, που εξακολουθεί να αγνοείται για 3η ημέρα.

Σχεδόν τρία 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που ο διάσημος παρουσιαστής του BBC πήγε για πεζοπορία στη Σύμη κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Το νησί έχει «ξεσηκωθεί», αναζητώντας τον 67χρονο Μόσλεϊ με όλα τα μέσα, με τις Αρχές να επικεντρώνουν τώρα τις έρευνες τους στη μεγάλη διαδρομή από Πέδι προς Γιαλό.

Στις έρευνες συμμετέχουν περίπου 30- 35 αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές. Σήμερα, Σάββατο (08.06.24) αναμένεται να ψάξουν μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Πέδι προς το Γιαλό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στης διάθεση τους οι αρχές τόσο από κάμερες αλλά και από μια μαρτυρία κατοίκου του νησιού, ο παρουσιαστής έφυγε στις 1:30 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου, διέσχισε το μονοπάτι του ενός χιλιομέτρου (στο οποίο αρχικά είχαν στραφεί οι έρευνες) και κατέληξε στο Πέδι.

Εκεί, το κατέγραψαν κάμερες καταστημάτων να κινείται, κρατώντας μία ομπρέλα στα χέρια του, προκειμένου να προστατευτεί από τον ήλιο.

Βίντεο ντοκουμέντο με τον παρουσιαστή του BBC να περπατά σε χωριό στη Σύμη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία κάμερα που τον εντόπισε ήταν προς την έξοδο του χωριού προς την πλευρά του Γιαλού.

Έτσι, οι έρευνες θα γίνουν σε κάποια βραχώδη βουνά, στα οποία υπάρχουν μονοπάτια, κάποιο από τα οποία μπορεί να ακολούθησε ο παρουσιαστής.

Τι λέει ο αντιδήμαρχος του νησιού στο newsit.gr

«Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στη βόρεια πλευρά του Πεδιού και απέναντι ακριβώς από τον Άγιο Νικόλα, είναι αυτό το βουνό που βλέπουμε στη βόρεια πλευρά του Πέδι.

Τον έχουν πιάσει άλλες δύο κάμερες να έχει κάνει όλο τον παραλιακό, όχι τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό και τέλος τον έχει πιάσει άλλη μία κάμερα προς το καταφύγιο σκαφών, ο οποίος πηγαίνει στο μονοπάτι για να ανέβει στο βουνό επάνω με προορισμό την Αγία Μαρίνα», δηλώνει στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος της Σύμης Γρύλλης Νικητάς.

Και συνεχίζει: «Την παραλία Αγία Μαρίνα αλλά στην Αγία Μαρίνα δεν πήγε ποτέ ούτε και έφυγε ποτέ από την Αγία Μαρίνα.

Δεν πήγε και ούτε επιβιβάστηκε σε κάποιο σκάφος. Άρα οι έρευνες έχουν εστιάσει στο βουνό αυτό. Πιστεύω πως σήμερα θα λήξει και το θέμα».

«Πιστεύω ότι έχουν μείνει λίγες ώρες ακόμα. Επιχειρεί η Πυροσβεστική με σκύλο και με drone από το πρωί στο ανωτέρο σημείο.

Το συγκεκριμένο σημείο επειδή το ξέρω το έχω περπατήσει, είναι πολύ δύσβατο απόκρημνο και επικίνδυνο. Έχει μεγάλα βράχια και απόκρημνα σημεία μεγάλου ύψους», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Γρύλλη, «η γυναίκα του έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της έρευνας, τα παιδιά του θέλουν και αυτά να συμμετέχουν στην έρευνα αλλά έχει απαγορευθεί, επειδή το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο με απόκρημνα βράχια και τους έχει απαγορευθεί γιατί δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version