Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ, του παρουσιαστή του BBC, ο οποίος αγνοείτo από την περασμένη Τετάρτη, καθώς έπειτα από μέρες ερευνών εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής (9.6.2024) στη Σύμη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο παρουσιαστής εντοπίστηκε νεκρός στα βράχια κοντά στην παραλία Αγία Μαρίνα στη Σύμη.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Οpen σημείωσε ότι ακόμα η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ωστόσο, φορά τα ίδια ρούχα με τα ρούχα που φορούσε ο Μόσλεί τη μέρα της εξαφάνισής του. 

Στο σημείο έφτασαν πρώτοι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Σύμης στο newsit.gr, το πτώμα του 67χρονου παρουσιαστή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, με το κεφάλι του να κοιτάζει προς τη θάλασσα και με τα ίδια ρούχα, που φορούσε ο Μάικλ Μόσλεϊ, την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Tον εντόπισε συνεργείο της ΕΡΤ

Η σορός του βρέθηκε σε φράχτη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Σημειώνεται πως μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα από την περιοχή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αριστείδης Μιαούλης, δίνοντας το ρεπορτάζ αποκάλυψε πως ο καμεραμάν της ΕΡΤ, Αντώνης Μυστιλόγλου, εντόπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια.  Ο καμεραμάν έκανε «ζουμ» είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν νεκρός ο παρουσιαστής.

Μαζί με το συνεργείο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ήταν και ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

Ο δήμαρχος μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε ότι η σορός του απείχε μόλις λίγα μέτρα από την παραλία, όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα εκείνη την ώρα. 

 

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο παρουσιαστής δεν φαίνεται να είναι χτυπημένος.

Εκτιμάται ότι έφτασε στον τελικό προορισμό του, ωστόσο ενδεχομένως να ζαλίστηκε και να σταμάτησε για να ξεκουραστεί αλλά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών να ξεψύχησε.

Ωστόσο, ένα δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι δεν αποκλείεται ο παρουσιαστής να παραπάτησε ή να γλίστρησε και να άφησε την τελευταία πνοή του από τη ζέστη. 

Που θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή

Πιθανόν στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να μεταβεί στο νησί ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σύμης κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις