Site icon NewsIT

Συμμορία ληστών «μπούκαρε» με όπλα σε μίνι μάρκετ, έδενε τους υπαλλήλους και τα ξάφριζε – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση τους

09.09.2024 | 13:19
Συμμορία ληστών «μπούκαρε» με όπλα σε μίνι μάρκετ, έδενε τους υπαλλήλους και τα ξάφριζε – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση τους

Μια άγρια συμμορία ληστών με αρχηγό έναν 39χρονο Αλβανό, δεξί του χέρι έναν 60χρονο ημεδαπό και δίπλα του ένας 30χρονος από τη Συρία, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς  της Ασφάλειας κατάφεραν τους τελευταίους 10 μήνες να πραγματοποιήσουν 21 επιθέσεις σε καταστήματα και διαμερίσματα και να αρπάξουν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Μάλιστα, για τις μετακινήσεις τους οι ληστές χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο μάρκας μερσέντες, ενώ όλοι τους ήταν σεσημασμένοι για ληστείες και κλοπές.

Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου είχε διαπιστωθεί από Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας η δράση ομάδας ατόμων αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία μέλη, τα οποία διέπρατταν αρχικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών – μίνι μάρκετ, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ακολούθως διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών (Σύνταγμα, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου).

Πολλές φορές δε, διαπιστώθηκε ότι στοχοποιούσαν τα ίδια καταστήματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί πιστόλια, εισέρχονταν στα καταστήματα μίνι μάρκετ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα.

Επέλεγαν ως επί το πλείστον για στόχους, καταστήματα – μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας ατόμων ασιατικής καταγωγής ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους δεν δίσταζαν, σε ορισμένες εκ των περιπτώσεων, να δέσουν τα θύματα τους με δεματικά και καλώδια και να ασκήσουν βία, εγκαταλείποντάς τα ακινητοποιημένα κατά τη διαφυγή τους.

Επιπλέον, από τον Μάρτιο του 2024 προέβαιναν σε διαρρήξεις κυρίως καταστημάτων σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών (Σύνταγμα, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου). Πολλές φορές δε, διαπιστώθηκε ότι στοχοποιούσαν τα ίδια καταστήματα.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, ο 39χρονος Αλβανός και ο 60χρονος ημεραδαπός, έχοντας τον ρόλο των φυσικών αυτουργών, εισέρχονταν στα καταστήματα μίνι μάρκετ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των θυμάτων τους και στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα. Ο 30χρονος Σύρος κατά τη διάπραξη των ληστειών είχε αναλάβει τον ρόλο της κάτοψης και του τσιλιαδόρου πριν την εμφάνιση των προαναφερόμενων φυσικών αυτουργών.

Συμμορία ληστών «μπούκαρε» με όπλα σε μίνι μάρκετ

Κατά την διάπραξη των κλοπών, τον ρόλο του φυσικού αυτουργού είχε αναλάβει κυρίως ο Σύρος, ο οποίος, αφού παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων, έμπαινε σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα και λοιπά αντικείμενα. Ο Αλβανός κατά τη διάπραξη των κλοπών παρέμενε εκτός των καταστημάτων ως τσιλιαδόρος, συνδράμοντας κι εποπτεύοντας παράλληλα τον Σύρο). Ο 60χρονος ημεδαπός πραγματοποιούσε σε προγενέστερο χρόνο την κάτοψη των στόχων και ενημέρωνε σχετικά τους συνεργούς του.

Τον κεντρικό ρόλο της εγκληματικής οργάνωσης κατείχε εκείνος που έπαιρνε το ρόλο του φυσικού αυτουργού κατά την διάπραξη των ληστειών, καθώς και τον ρόλο του καθοδηγητή και τσιλιαδόρου κατά την διάπραξη των κλοπών.

Ήταν αυτός, ο οποίος επέλεγε τους στόχους, δεχόταν τις πληροφορίες, συντόνιζε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (06.09.24) έλαβε χώρα διάρρηξη σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Παρασκευά στην Κυψέλη, κατά την οποία αφαιρέθηκαν μεταξύ άλλων ρολόγια χειρός. Η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε τους δράστες, μέσω κάμερας ασφαλείας που υπάρχει εγκατεστημένη εντός του διαμερίσματός της και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν τους δύο από τους τρεις δράστες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, κατεβαίνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, εγκλωβίστηκαν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, με τον 39χρονο να τραυματίζεται, λόγω πτώσης από ύψος.

Στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως αφαιρεθέντα από την ως άνω διάρρηξη και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version