Ελλάδα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για ασθενή που πιθανώς νόσησε ξανά από κορονοϊό

Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ έχει μπει η περίπτωση μιας γυναίκας που φέρεται να ξεπέρασε μια φορά τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός αλλά να νόσησε ξανά! Είναι το πρώτο περιστατικό πιθανής επαναλοίμωξης που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Ο συναγερμός του ΕΟΔΥ σήμανε με αφορμή μια γυναίκα που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό στα τέλη Μαρτίου, πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου αλλά φέρεται να νόσησε ξανά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο του Mega.

Click4more Ο κορονοϊός στην Ελλάδα: Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του – Ποιες περιοχές… προτιμά

Αν και όταν βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα είχε αναρρώσει, το Σάββατο (25.04.2020) έκανε ξανά εξετάσεις κορονοϊό, βρέθηκε ξανά θετική και μπήκε ξανά στη μονάδα COVID-19.

Το περιστατικό έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλοίμωξη ενός ασθενούς από τον ιό.

Οι γιατροί που μίλησαν το MEGA, εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι το θετικό τεστ της ασθενούς, δεν σημαίνει απαραίτητα επαναλοίμωξη. Θα πρέπει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να δούμε εάν και η συμπτωματολογία της ασθενούς είναι συμβατή με εκείνη του νέου κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ενός ασθενούς που έχει νοσήσει ήδη μια φορά (σ.σ. με αφορμή ανακοίνωση του ΠΟΥ πως δεν πρέπει να δοθούν «διαβατήρια» ανοσίας), ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη χθεσινή ενημέρωση, ανέφερε πως ανίχνευση του ιού με μοριακό έλεγχο PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, μπορεί να αφορά σε κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων.

Όπως διευκρίνισε, με βάση τα δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού, η μακρά παραμονή του υλικού του ιού σε κάποιον που έχει περάσει τη νόσο, δεν φαίνεται να ισοδυναμεί με μόλυνση ή με μετάδοση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλέξανδρος Παρθένης για την διάρρηξη του σπιτιού του: «Ήταν επαγγελματίες, δεν υπάρχει σημάδι αναρρίχησης»
Την διάρρηξη στο σπίτι του εξήγησε ο Αλέξανδρος Παρθένης ο οποίος εξαπέλυσε και «πυρά» κατά δημοσιογράφων και σάιτ που δημοσιοποίησαν την τοποθεσία του σπιτιού του
Ο Αλέξανδρος Παρθένης
«Βρήκε τυχαία την κροτίδα στο κατάστημα και του την έδωσε» λέει ο δικηγόρος του φίλου του Άρη Μουγκοπέτρου
Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο άνδρας που του έδωσε την κροτίδα - «Δεν γνώριζε ότι ήταν τέτοιου είδους πυρσός κανείς από τους δύο» λέει ο δικηγόρος Νάσος Χατζηκωνσταντίνου
Ο φίλος του Άρη Μουγκοπέτρου 2
Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια στον Άγιο Δημήτριο - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες
Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας
Τα κλειδιά πασπαρτού που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρός 41χρονος οδηγός μηχανής μετά από σφοδρό τροχαίο - Στο νοσοκομείο η συνεπιβάτης
Από τη σύγκρουση η μηχανή εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα, με τους επιβάτες της να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ ο 41χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε άμεσα
Ασθενοφόρο 1