Επίσης, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε την κυπριακή για τις επιτροπές Ασύλου, όπως λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά πρόκειται να προσφέρει τεχνογνωσία σχετικά με υποθέσεις Ασύλου αλλά και φορολογικές διαφορές.
Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα ποινικού δικαίου και ποινικής δικονομίας, ειδικά της αυτόφωρης διαδικασίας και υπήρξε αίτημα από κυπριακής πλευράς για ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σε ζητήματα Διοικητικού, Συνταγματικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα εκτεταμένη ήταν η συζήτηση πάνω σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ενημέρωση από ελληνικής πλευράς σχετικά με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την ταυτότητα φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης.
Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων, ενώ αναφέρθηκαν στη βράβευση της κοινότητας απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης που λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στο κατάστημα κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης. Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε την κυπριακή για τον τρόπο λειτουργίας των σχετικών προγραμμάτων στα καταστήματα κράτησης, καθώς και για τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται στον Ν. 4139/2013 για τους παρακολουθούντες και αποφοίτους αντίστοιχων προγραμμάτων.