Κυριακή, 24 Νοε.
10oC Αθήνα

Συνάντηση της Γιαννακάκη, με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από Ευρώπη και Ασία

Συνάντηση της Γιαννακάκη, με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από Ευρώπη και Ασία

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2018, με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Η συνάντηση υπό την Μαρία Γιαννακάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +Breaking the cycle, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, πρόγραμμα στο οποίο εκπροσωπεί την Ελλάδα το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής την κα Φωτεινή Σιάνου.

Η παρουσίαση από την Μαρία Γιαννακάκη

Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε το νομοθετικό έργο των τριών τελευταίων ετών αναφορικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την καθημερινή εργασία και εγρήγορση που απαιτείται στην προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε πολίτη. Οι επισκέπτες θέλησαν να γνωρίσουν πιο αναλυτικά τις νομοθετικές αλλαγές σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα όσο και τα θέματα που προκύπτουν με τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων αναφέρθηκαν στην δουλειά που κάνουν κυρίως στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι εκπρόσωποι οργανώσεων της Ισπανίας σημείωσαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας του δικτύου τους τόσο στην ανταλλαγή εμπειριών όσο και στην εκπροσώπηση μεταναστών στην Ευρώπη οι οποίοι προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Σημειώθηκε από όλους ότι στις πολιτικές ισότητας πρέπει να εμπλέκονται και οι άντρες, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή τους ότι τα ζητήματα της ισότητας των φύλων αφορούν γυναίκες και άντρες, με αφορμή προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης 25.000 αντρών φοιτητών για την βία κατά των γυναικών στην Ινδία.

Τέλος η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι η προστασία κάθε πολίτη από οποιασδήποτε μορφής ρατσιστικής ή σεξιστικής βίας και λόγου αποτελεί τόσο ατομικό δικαίωμα του πολίτη όσο και συλλογικό δικαίωμα που εγγυάται τη διαφύλαξη και την προστασία της κοινωνικής ομαλότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις