Site icon NewsIT

Συνελήφθη 25χρονη για revenge porn: Απειλούσε να δημοσιεύσει «ροζ» βίντεο, ζητούσε 2.000 ευρώ

12.09.2024 | 16:19
Συνελήφθη 25χρονη για revenge porn: Απειλούσε να δημοσιεύσει «ροζ» βίντεο, ζητούσε 2.000 ευρώ

Prison, Back, Buttocks, Human Back, Human Hand, Crime

Στη σύλληψη μίας 25χρονης, η οποία κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης, προχώρησαν την Τρίτη (10.09.24) στην Αθήνα αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η 25χρονη φέρεται να απειλούσε έναν άνδρα πως θα δημοσιεύσει προσωπικές του στιγμές στο Διαδίκτυο, αν δεν της έδινε 2.000, όπως αναφέρει η Αστυνομία για τη νέα υπόθεση revenge porn.

Ο «συναγερμός» στις Αρχές σήμανε έπειτα από καταγγελία ενός άνδρα, σύμφωνα με την οποία η νεαρή τον απειλούσε πως θα ανέβαζε στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο είχε αποκτήσει κατά την επικοινωνία τους, αν δεν της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση της 25χρονης ως διαχειρίστρια του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ. Η 25χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι της, σε περιοχή της Αθήνας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version