Ελλάδα

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις! Αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Παναγιά των Οινουσών

Σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων ( 100 ποδιών).

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 1 ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά MIRAGE-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

Σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή (στις 14:10 βορειοδυτικά της Σάμου).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θετική εξέλιξη τα 4,9 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Απομακρύνεται το σενάριο ενός ισχυρού σεισμού» λέει ο Αθανάσιος Γκανάς
Επανέλαβε πως ένας δυνατός σεισμός μπορεί να επηρεάσει διπλανό ρήγμα και έτσι να δημιουργηθεί τσουνάμι, κατολισθήσεις και ενδεχομένως ενεργοποίηση του ηφαιστείου του Κολόμπο
Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Θετική εξέλιξη τα 4,9 Ρίχτερ – Απομακρύνεται το σενάριο ενός ισχυρού σεισμού»