Site icon NewsIT

Συνήθισαν πια! Νέος σεισμός στην Κεφαλονιά

09.02.2014 | 11:29
Συνήθισαν πια! Νέος σεισμός στην Κεφαλονιά

Δε λέει να εγκαταλείψει την Κεφαλονιά η μετασεισμική δραστηριότητα. Από τα ξημερώματα οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ στις 10:20 έγινε αισθητός ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι του νησιού, όπως λένε έχουν συνηθίσει, να ζουν με το φαινόμενο και δεν πανικοβάλλονται κάθε φορά που η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πιο έντονη.

Η νύχτα στο Ληξούρι κύλησε ήσυχα, με τους σεισμόπληκτους μέσα στα αυτοκίνητα, το κλειστό Γυμναστήριο και σε κάποια αντίσκηνα. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στο νησί και ακόμη ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 600 πολιτών.

Ήδη, στο νησί έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, ενώ τα σχολεία, που παραμένουν κλειστά, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Μη κατοικήσιμα σχεδόν τα μισά σπίτια που έχουν ελεγχθεί

Κι άλλο πλοίο για τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά – “Δεν υπάρχουν ακυρώσεις για την τουριστική περίοδο”

Ο γολγοθάς των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς – Ο φόβος, η αλληλεγγύη και οι μνήμες του 1953

Ευ. Λέκκας: Η μεγαλύτερη σεισμική δράση των τελευταίων 40 χρόνων

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια της Κεφαλονιάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version