Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν πως και πως την Ανάσταση του Κυρίου για να γυρίσουν σπίτι και να απολαύσουν ένα πιάτο μαγειρίτσα.
Ο τρόπος παρασκευής της δεν είναι καθόλου δύσκολος. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το αυγολέμονο αλλά και να βάλετε σε αυτό μπόλικο λεμόνι!
1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
2 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνιθο
3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 αυγά
λεμόνι χυμό
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένω και βράζω την συκωταριά αργά. Στη συνέχεια την κόβω σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω ελαφρά την συκωταριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Σβήνω με λίγο λευκό κρασί και το υπόλοιπο το προσθέτω νερό μέχρι να καλύψει τα συκωτάκια. ‘Οχι όμως παραπάνω νερό γιατι θα βγάλουν και τα μαρούλια.
Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).
Ρίχνω και τα μαρούλια και αφήνω να βράσει τουλάχιστον μια ώρα.
Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα για αρκετή ώρα. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με συννεφιά και βροχές η Ανάσταση – Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Η μαγειρίτσα θέλει καλό πλύσιμο – Προσοχή στις δηλητηριάσεις