Στην επιτροπή, εκτός από στελέχη του υπουργείου, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός, θα εξεταστούν τα θέματα όλων των λειτουργιών της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως των αρμοδιοτήτων και της εκπαίδευσης.
Στον χαιρετισμό του ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ως «ένα παράδειγμα μιας ακραίας, ισοπεδωτικής, μυωπικής, αντικοινωνικής, αντεργατικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής», καθώς και ότι «3.500 άνθρωποι στοχοποιήθηκαν -γιατί βόλευε ο αριθμός- και μπήκαν στο στόχαστρο μίας πολιτικής δείχνοντας ένα πλεόνασμα, όχι σε μεγέθη της οικονομίας, αλλά αναλγησίας.
Μία πολιτική που τα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, διότι δεν έλαβε υπόψη της τι είχε δαπανηθεί για να συγκροτηθεί αυτή η υπηρεσία, για να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι, ποιες απώλειες είχαμε από την διάλυσή της και πόσο δύσκολο είναι να ξανασυστήσεις κάτι το οποίο έχει χτιστεί».
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι περιέχει δύο διατάξεις για τη Δημοτική Αστυνομία: Η μία για την υπερβάλλουσα διαφορά και η άλλη για το θέμα των κρίσεων και τη δυνατότητα των προϊσταμένων να είναι κατηγορίας εκπαίδευσης ΠΕ ή ΤΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ