Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Τα άκουσε ο Σουλτς στο Γαλάτσι! “Ρίξτε το φράχτη, γι’ αυτό πνίγονται παιδιά στο Αιγαίο”

Τα άκουσε ο Σουλτς στο Γαλάτσι! “Ρίξτε το φράχτη, γι’ αυτό πνίγονται παιδιά στο Αιγαίο”

Αντιμέτωπος με ομάδα πολιτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κλειστό του Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες ήρθε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Μάρτιν Σουλτς επισκέφτηκε το ανοιχτό κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στο Γαλάτσι αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και αυτή ήταν η πληροφόρηση, δεν τον συνόδευσε, αφού το πρόγραμμα και των δυο βγήκε εκτός και στις 13:30 ο πρωθυπουργός περίμενε στο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κλειστό του Γαλατσίου και όταν έφτασαν ο Μάρτιν Σουλτς μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλα αυτά υπό την επιτήρηση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Δεν ήταν η μοναδική στιγμή αμηχανίας για τον Μάρτιν Σουλτς. Την ώρα που βρισκόταν μέσα στο χώρο του κλειστού όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πλησίασε ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσιου, Άρης Παπαδοκωστόπουλος, που διαμαρτυρήθηκε στον Μ. Σούλτς για τον φράχτη στον Έβρο και για την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό.

“Πρέπει να πέσει ο φράκτης (σ.σ. στον Έβρο). Τα παιδιά αυτά πνίγονται στο Αιγαίο γι’ αυτό το λόγο. Η πολιτική αυτή μας έχει φτάσει ως εδώ” είπε ο κ. Παπαδοκωστόπουλους, που είναι και εθελοντής στο κλειστό του Γαλατσίου στον Μάρτιν Σούλτς. Που ως γνήσιος πολιτικός, έκανε πως άκουγε και μετά γύρισε την πλάτη κι έφυγε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε