Site icon NewsIT

Τα αυθεντικά πανηγύρια στα Τζουμέρκα, με λαογραφική και πολιτιστική σφραγίδα

29.07.2024 | 07:01
Τα αυθεντικά πανηγύρια στα Τζουμέρκα, με λαογραφική και πολιτιστική σφραγίδα

Tzoumerka national park mountains and a waterfall Kefalovriso - higherst waterfall in Greece with 350m. summer

Μεγαλόπρεπα πανηγύρια στα Τζουμέρκα. Αυθεντικές γιορτές με λαογραφική και πολιτιστική σφραγίδα, διοργανώνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το τέλος του Ιουλίου, ολόκληρος ο Αύγουστος αλλά και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να ζήσουν οι ντόπιοι με ξεχωριστό τρόπο σημαντικές γιορτές της Ορθοδοξίας αλλά και να βιώσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν εκεί ιδιαίτερες στιγμές βασισμένες στην παράδοση και την δυνατή ελληνική πίστη – δύο στοιχεία που και με αυτόν τον τρόπο δυναμώνουν με το πέρασμα του χρόνου και παραμένουν δυνατά, αφήνοντας μια κληρονομιά για την επόμενη γενιά.

Τα πανηγύρια είναι μια ιδιαίτερη κληρονομιά της ελληνικής περιφέρειας και στα Τζουμέρκα γνωρίζουν καλά και πώς να τα διοργανώνουν αλλά και τον τρόπο που θα περνούν καλά.

Έτσι, γραφικά χωριά και οικισμοί της περιοχής προετοιμάζονται πυρετωδώς για να φορέσουν τα καλά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές από τα ηπειρώτικα πανηγύρια.

Το ορεινό χωριό Πράμαντα, στον νομό Ιωαννίνων. Το Βαθύπεδο, που απέχει περίπου 40 χλμ από τα Γιάννενα, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Το Συρράκο, στην πλαγιά του όρους Λάκμος, που αντικρίζει τα Τζουμέρκα. Οι Καλαρρύτες, ο ορεινός οικισμός της Πίνδου. Το Ματσούκι Ιωαννίνων.

Το -επίσης- ορεινό χωριό Πετροβούνι, κτισμένο σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις πλαγιές των Τζουμέρκων. Οι Χουλιαράδες, ο Βαπτιστής Ιωαννίνων.

Μαζί με το Μιχαλίτσι, τα Ποτιστικά και το ημιορεινό Παλαιοχώρι. Το Προσήλιο, το ιδιαίτερο χωριό Ελληνικό, τα Λάζαινα. Η Κορίτιανη και τα Πλαίσια Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version