Τρίτη, 26 Νοε.
9oC Αθήνα

Τα ισοδύναμα που βρήκε το υπουργείο για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην αναζήτησή των ισοδύναμων ώστε να καταργηθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση επιδίδονται ατυχές τις μέρες με ιδιαίτερο πάθος στο υπουργείο Οικονομικών. Βλέπετε ως την ερχόμενη Παρασκευή οφείλουν να έχουν βρει εκείνες τις πηγές εσόδων που θα πείσουν το κουαρτέτο ότι μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία τα κονδύλια που θα χαθούν από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι Θεσμοί έχουν διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών πως δεν αποδέχονται κανένα κονδύλι που προέρχεται από τη φοροδιαφυγή, γιατί τα ως τώρα αποτελέσματα των πέντε χρόνων δεν προσφέρουν καμία εγγύηση ότι τα χρήματα θα εισπραχθούν.
Έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναγκαστεί να επιδοθούν στην αναζήτηση άλλων πηγών έισπραξης φόρων.
Από την αναζήτησή έχουν αποκλειστεί τα ήδη λαϊκής κατανάλωσης γιατί ήδη έχουν φορολογηθεί βαριά και γιατί το υπουργείο δεν επιθυμεί να επιβαρύνει και άλλο τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα πλέον αδύναμα, πράγμα που θα συμβεί αν φορολογηθούν είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Και επειδή οι δυνατότητες για την εξεύρεση σταθερών φορολογικών εσόδων από το εσωτερικό της χώρας είναι από πάρα πολύ μικρές ως ασήμαντες, το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται προς το εξωτερικό.
Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν ο γνωστός μας φόρος στα ακίνητα που κατέχουν οι Εληνες στο εξωτερικό. “Θα βάλουμε φόρο σε αυτούς που έχουν περιουσία στο εξωτερικό. Προσοχή ο φόρος θα μπει στην περιουσία και όχι στο εισόδημα. Δεν μπορεί εκείνος που έχει ένα δυάρι στην Πατησίων να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και εκείνος που έχει μεγάλη περιουσία στα εξωτερικό να απαλλάσσεται. Θα φορολογηθούν και αυτοί. Έχουμε τα στοιχεία”, δήλωσε στο newsit.gr αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
Έτσι, εκτός από τα ακίνητα, στα τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών έχει πέσει η φορολόγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων που έχουν Ελληνες στο εξωτερικό, των ομολόγων, καθώς και άλλων επενδύσεων.
Όμως, στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι για να εφαρμοστούν οι επιλογές του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει απαραιτήτως να συμφωνήσουν και οι Θεσμοί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε