Ελλάδα

Τα προσφυγόπουλα θα “ταξιδέψουν στα αστέρια”

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) θα επισκεφθούν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επισκέψεων που διοργανώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΑΑ και το Τμήμα Έρευνας του υπουργείου Παιδείας.

Από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ξενάγησης! Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο κτήριο Σίνα, θα ενημερωθούν για την λειτουργία και την χρήση οργάνων Αστρονομίας και θα «ταξιδέψουν» παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό, με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς, υποδέχεται τα παιδιά και μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τα εισάγει σε θέματα Αστρονομίας και Επιστήμης γενικότερα.

Ακολουθώντας την σκέψη του Καρλ Σαγκάν «οι πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις θα είναι αυτές τις οποίες σήμερα δεν είμαστε αρκετά σοφοί για να τις προβλέψουμε», ελπίζουμε αυτές οι ξεναγήσεις να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με την επιστήμη ή απλά να αναζητήσουν και μέσα από το τηλεσκόπιο έναν φωτεινό και ελεύθερο κόσμο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που η 47χρονη ναυτικός παρασύρεται από τη νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας - Τέσσερις συλλήψεις
«Πήγαινε να κατέβει από το καράβι, είχε σχολάσει. Φεύγοντας από αυτό στον καταπέλτη επάνω, μου είπαν από την εταιρεία, ότι κύλησε μία νταλίκα και την παρέσυρε», λέει ο αδελφός της
Η νταλίκα τη στιγμή που βγαίνει από το πλοίο
Εκατομμυριούχος στη στιγμή – Τυχερός παίκτης στη Σούδα Χανίων κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο παιχνίδι «SUPER ΣΚΡΑΤΣ»
"Το να γίνεται κάποιος συμπολίτης μας εκατομμυριούχος, μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν", αναφέρει ο ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ
Γιώργος Παπαγεωργίου ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στη Σούδα Χανίων