Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Taxisnet – ΕΝΦΙΑ 2015: Τι πρέπει να ξέρετε για το εκκαθαριστικό

Taxisnet – ΕΝΦΙΑ 2015: Τι πρέπει να ξέρετε για το εκκαθαριστικό

ΕΝΦΙΑ 2015 – Taxisnet: Αναρτήθηκαν σταδιακά στο ΤΑΧΙS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Δείτε που και πως μπορείτε να τυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τα ψέμματα τελείωσαν και η ώρα της πικρής αλήθειας έφτασε… Αυτό που όλοι περίμεναν και όλοι (οι πολίτες) απεύχονταν, έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (21.10.2015): ανέβηκαν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Μάλλον, ανέβηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά, αφού όπως μας ενημερώνει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την είσοδο στο gsis.gr γίνεται “σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)”. Να σημειωθεί ότι οι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν: η 1η στις 30 Οκτωβρίου, η 2η στις 30 Νοεμβρίου, η 3η στις 31 Δεκεμβρίου, η 4η δόση στις 29 Ιανουαρίου και η 5η 29 Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση ελπίζει από τον ΕΝΦΙΑ να βάλει στα ταμεία της 2,65 εκατ. ευρώ.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι ίδιος με πέρυσι εκτός για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για τα οποία καταργήθηκε η απαλλαγή τους. Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ 2015 (όταν αναρτηθεί). Η εφαρμογή στο TAXISNET φέρει όνομα « Εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2015» και από εκεί οι υπόχρεοι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρουν την ταυτότητα οφειλής και εκτυπώνοντας την θα την προσκομίζουν σε τράπεζες η τα ΕΛΤΑ ώστε να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον ΕΝΦΙΑ θα αφορούν στο 2016, προκειμένου να μετασχηματισθεί σε έναν φόρο για την ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου ενώ τώρα, ως γνωστόν, φορολογεί το κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Αναμένεται δε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριλάβει και την ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων στο εξωτερικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε