Site icon NewsIT

Τέλη κυκλοφορίας 2018 – TAXISNET: Πως θα τυπώσετε το σήμα

27.12.2017 | 10:52
Τέλη κυκλοφορίας 2018

Μέσω του www.gsis.gr η πληρωμή για τα Τέλη κυκλοφορίας 2018. Δείτε βήμα προς βήμα πως θα τυπώσετε το σήμα αυτοκινήτου.

Προθεσμία έως το τέλος του μήνα έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων για να πληρώσουν τα Τέλη κυκλοφορίας 2018 με web banking και μέχρι την Παρασκευή (29.12.2017) μέσω τραπεζών. Όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας αλλά να καταθέσουν τις πινακίδες θα πρέπει να προσέλθουν έως την Παρασκευή στην οικεία εφορία προκειμένου να το πράξουν. Το συνολικό ποσό που καλούνται και εφέτος να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2018 είναι αναρτημένα στο Taxisnet και μπορείτε εύκολα να τα τυπώσετε στο gsis.gr. Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων, μπορούν και σήμερα να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα τέλη που τους αναλογούν και με βάση την ταυτότητα οφειλής να τα καταβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Κατάθεση πινακίδων

Η κατάθεση πινακίδων γίνεται αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο και την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τρίτο. Είναι πιθανό να δοθεί, έστω και άτυπα παράταση, αλλά κανείς δεν μπορεί αυτό το να το πει μετά βεβαιότητας. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το αν θα δοθεί παράταση για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας αν και δεν το αποκλείουν ακόμη. Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι είθισται κάθε χρόνο να γίνεται μια ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση πινακίδων αλλά όχι για την πληρωμή των τελών.

Ηλεκτρονική πληρωμή για Τέλη κυκλοφορίας 2018

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ο υπόχρεος πρέπει να μπει σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση και στη συνέχεια να κάνει “κλικ” στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αναρτήθηκαν στο www.gsis.gr τα τέλη κυκλοφορίας 2018. Για να δείτε, αλλά και να τυπώσετε, τα τέλη κυκλοφορίας 2018 θα πρέπει να μπείτε ΕΔΩ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το έτος πρέπει να αναγράφει “2018”. Για να μπείτε στην φόρμα πρέπει να πατήσετε στην ένδειξη “είσοδος”.

Αμέσως μετά η φόρμα σας ζητάει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας, αφού τα συμπληρώσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε “εκτύπωση” για να δείτε τα τέλη κυκλοφορίας 2018.

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση». Να σημειωθεί ότι τυχόν εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών επιβαρύνεται με πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version