Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τελικός Conference League: Ποιοι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά και ποιοι χάσουν το ημερομίσθιο λόγω μέτρων

Τελικός Conference League: Ποιοι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά και ποιοι χάσουν το ημερομίσθιο λόγω μέτρων

Τα δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Conference League βάζουν δύσκολα σε μια σειρά από υπαλλήλους. Τι πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ημερομίσθιο.

Στο εργασιακό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται σε αρκετές περιοχές που επηρεάζονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας. Σε αυτή ξεκαθαρίζεται τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες. Πότε θα πληρωθούν κανονικά οι υπάλληλοι μιας εταιρείας, έστω και αν δεν καταφέρουν να φτάσουν στη δουλειά τους και πότε ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση που μια επιχείρηση λειτουργήσει κανονικά αλλά κάποιος από τους εργαζόμενους δεν καταφέρει να φτάσει στη δουλειά του, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τον πληρώσουν κανονικά. Αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του υπαλλήλου αλλά συντρέχουν όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «λόγοι ανωτέρας βίας» που έχουν να κάνουν με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τους δρόμους που θα κλείσουν.

Φυσικά το παραπάνω θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση που ο υπάλληλος καταφέρει να το αποδείξει. Αν ο χώρος εργασίας βρίσκεται σε περιοχή που ισχύουν κυκλοφοριακά μέτρα, αν ο ίδιος έρχεται με συγκοινωνία που λόγω της αναμέτρησης έχει τροποποιηθεί και αν η περιοχή που βρίσκεται το γραφείο του, επηρεάζεται από τον τελικό του Conderence League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Πότε δεν πληρώνει ο εργοδότης

Σε περίπτωση που μια επιχείρηση παραμείνει συνολικά κλειστή, τότε το ημερομίσθιο δεν θα καταβληθεί. Μπορεί και σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι να μην έχουν ευθύνη, όμως όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, «αν η παροχή από έναν από τους συμβαλλόμενους (εργοδότη ή μισθωτό) είναι αδύνατη συνεπεία γεγονότος, για το οποίο δεν έχει ευθύνη ο ένας εκ των δύο, απαλλάσσεται και ο άλλος από τους συμβαλλόμενους της αντιπαροχής” (δηλαδή υπάρχει κοινή απαλλαγή).

Τα κυκλοφοριακά μέτρα στην Αθήνα έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αναμένεται να κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ. Τόσο για τις αφίξεις οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και για την αποχώρησή τους, από το γήπεδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις