Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τέλος το ταμείο της εφορίας για πληρωμές του Δημοσίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία παίρνει τέλος. Οι πολίτες πλέον δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στην εφορία για να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλει το δημόσιο. Τα χρήματα θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό

Με απόφαση του Χ. Σταϊκούρα η πληρωμή ενταλμάτων του δημοσίου προς τους πολίτες θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών. Οι πολίτες δηλαδή, προφανώς με ενημέρωση της εφορίας για κάποιο τραπεζικό λογαριασμό (υπάρχει ήδη σχετική αίτηση με τον αριθμό IBAN), δεν θα χρειάζεται να στήνονται στην ουρά του ταμείου της εφορίας. Τα χρήματα θα μπαίνουν απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Με τη διαδικασία αυτή διευκολύνεται και ο συμψηφισμός οφειλών των δύο πλευρών με αποτέλεσμα ο πολίτης να γλιτώνει και μια δεύτερη … ουρά, αυτή για να εξοφλήσει εκείνος τις πιθανές οφειλές του προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία πληρωμής των δημοσίων δαπανών θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται από μία υπηρεσία, με κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτόν θα επιταχυνθεί η διαδικασία πληρωμών από το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε