Πέμπτη, 1 Αυγ.
29oC Αθήνα

Τέμπη: Ελεύθερος ο σταθμάρχης που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα

Τέμπη: Ελεύθερος ο σταθμάρχης που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα

Δεκτό έγινε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο σταθμάρχης που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, που είχε προφυλακιστεί για την τραγωδία των Τεμπών, αποφυλακίστηκε υπό όρους. Σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται να βγει από τη χώρα και θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη. 

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής έκανε δεκτή της αίτηση, που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, με περιοριστικούς όρους.

Δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ

Σημειώνεται πως ασκήθηκε δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ από την εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή.

Η δίωξη αφορά διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις