Είναι ακόμα ένα από τα πολλά… «περίεργα» που συνέβησαν εκείνη τη μοιραία νύχτα. Τη νύχτα που συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη, «θερίζοντας» 57 ζωές.
Ο λόγος για το διορθωτικό, με το οποίο κάποιος άλλαξε τις ώρες αναχώρησης σταθμαρχών, στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής που τηρείται στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Συγκεκριμένα, άλλαξε η ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών που είχαν βάρδια πριν από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θυμίζουμε ότι μέχρι τις 23.00 ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν θα έπρεπε να ήταν μόνος αλλά να είχε μαζί του άλλους δύο συναδέλφους του σύμφωνα με το βαρδιόχαρτο. Ο ίδιος ωστόσο έχει πει ότι ο δύο συνάδελφοί του έφυγαν νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του.
Τώρα, αποκαλύπτεται ότι κάποιο χέρι έχει αλλάξει την ώρα που αναχώρησαν. Ένα χέρι, που έβαλε διορθωτικό στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής που τηρείται στο σταθμαρχείο.
Το βιβλίο στο «μικροσκόπιο» των αρχών
Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο φύλλο, η ώρα αναχώρησης έχει σβηστεί με το διορθωτικό και από πάνω έχει γραφτεί ως ώρα αναχώρησης 22.30 και μάλιστα έχει υπογραμμιστεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα» έχει πει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, συμπληρώνοντας ότι «η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι περί τις 22.20 και του νέου 22.10.
Σύμφωνα με τον ειδικό γραφολόγο Μ. Περτζινάκη, που μίλησε στον Alpha, υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκαλυφθεί τι υπάρχει κάτω από το διορθωτικό.
Ο πρώτος είναι να γίνει αφαίρεση του διορθωτικού. Ο δεύτερος είναι με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στους ειδικούς να δουν αυτό που υπάρχει κάτω από το διορθωτικό.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα εξετάσουν αν ο γραφικός χαρακτήρας πάνω από το διορθωτικό, είναι ο ίδιος με αυτόν κάτω από το διορθωτικό.
«Είναι η ταυτότητά μας η γραφή, οπότε μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιος έχει γράψει ένα έγγραφο και αν είναι ο ίδιος ή αν είχε κάποιο τρίτο πρόσωπο είχε γράψει αντί για αυτόν. Όλα αυτά φαίνονται…» είπε στον Alpha η δικαστική γραφολόγος Γ. Δασκαλοπούλου.
Νωρίτερα, μιλώντας στο TLIVE η κυρία Δασκαλοπούλου είχε πει στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι θα μπορούσε να εξεταστεί και προγενέστερο υλικό αυτό αυτό το βιβλίο έτσι ώστε «να δούμε πώς αυτοί οι άνθρωποι συνήθιζαν και στο χώρο να γράφουν την ώρα. Με μεγάλα γράμματα, με μικρά σε σχέση με το κείμενο; Πλάγια; Όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο».
Και με εξέταση DNA
Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι επιστήμονες λένε ότι και το DNA μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου που άλλαξε την ώρα στο έγγραφο.
«Όταν πιάσουμε ένα στυλό και ακουμπήσουμε το χέρι μας πάνω σε ένα χαρτί για να γράψουμε, δεν έχουμε μία απλή επαφή. Έχουμε πίεση και τριβή. Άρα αφήνουμε μεγάλη ποσότητα γενετικού υλικό» διευκρινίζει ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί ερευνούν και το κίνητρο. Ποιος άνθρωπος δηλαδή, μπορεί να ήθελε να κρύψει ότι δεν τηρήθηκε το ωράριο…