Ελλάδα

Τέμπη: Κρίσιμες ώρες για τον 22χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Το «ευχαριστώ» των συγγενών

Δύσκολες ώρες περνά στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής στο ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης. Ο νεαρός φοιτητής ταξίδευε στο μοιραίο «πρώτο βαγόνι» του φονικού τρένου στα Τέμπη, από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης και ήταν ο μόνος ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο 22χρονος Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία. Στο πλευρό του εδώ και 13 ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του.

Ο θείος του νεαρού Γεράσιμου Ιάσονα, τονίζει πώς δυστυχώς δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στην υγεία του νεαρού αγοριού και ευχαριστεί τους εκατοντάδες ανθρώπους που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο στους οικείους του νεαρού φοιτητή.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεότερο από εξέλιξη της πορείας του Γεράσιμου. Η κατάσταση του παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κάτι ευχάριστο για να σας το ανακοινώσουμε. Προς το παρόν μεταφέρετε παρακαλώ τις ευχαριστίες της οικογένειας για το κύμα συμπαράστασης που δεχόμαστε από κάθε γωνιά της γης. Ευχαριστούμε κι εσάς για το ενδιαφέρον», σημειώνει θείος του Γεράσιμου.

Και πράγματι. Ενδεικτικό του κύματος αγάπης και συμπαράστασης στον νεαρό φοιτητή που δίνει μάχη για τη ζωή του είναι τα δεκάδες μηνύματα που δέχεται στο λογαριασμό του στο facebook με ευχές να καταφέρει να βγει υγιής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

unnamed unnamed

Η επιστροφή στο Πανεπιστήμιο που δεν έγινε ποτέ

Ο Βολιώτης φοιτητής ταξίδευε με την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Επιβιβάστηκε από τον σταθμό της Λάρισας, με σκοπό μετά το τριήμερο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του να βρίσκεται στο πρώτο βαγόνι από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης, εκτοξεύθηκε από τη σύγκρουση εκτός αμαξοστοιχίας, πέφτοντας όμως με δύναμη στο έδαφος.

Μιλώντας στη «Θ» τη δεύτερη μέρα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, οι συγγενείς του 22χρονου Γεράσιμου Ιάσονα, ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Ήταν από τους πρώτους που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας. Τον βρήκαν έξω από το τρένο, σε κάτι χωράφια όπου είχε εκτοξευτεί από την σύγκρουση, στο ύψος του πρώτου βαγονιού. Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Το πρώτο χειρουργείο έγινε το πρώτο βράδυ και το την επομένη μέρα. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Έχει τραύματα και στον θώρακα, αλλά οι γιατροί ανησυχούν για τα τραύματα και την πίεση στο κεφάλι».
Οι τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών

Ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής.

Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, όμως, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής από τα βαρύτατα τραύματά του, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης.

Οι γιατροί, μετά από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, όμως, προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Ο νεαρός έχει μάλιστα και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο, οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του.

Όσο για το πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη κι αν διαφύγει τον κίνδυνο; Οι γιατροί του είναι κατηγορηματικοί: Δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη.

Επίσης, δεν έχει διερευνηθεί -όπως λένε- ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα.

Γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάντως, έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του νεαρού αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.
Η κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών

Ένας 22χρονος φοιτητής πήρε εξιτήριο την περασμένη Κυριακή από τη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου και πλέον αναρρώνει σε απλή κλίνη στη Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου. Στις Μονάδες νοσηλεύονται πλέον τέσσερις τραυματίες. Η κατάσταση της υγείας όλων -εκτός από τον 22χρονο Γεράσιμο Ιάσονα- δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η υγεία, επίσης, επτά ατόμων που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας φαίνεται να βελτιώνεται μέρα την ημέρα, και δεν αποκλείεται μέχρι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να λάβουν εξιτήριο.

O Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, τονίζει ότι όλοι οι ασθενείς του πλέον βρίσκονται στο σπίτι τους.

«Όλοι οι δικοί μου έχουν πάρει εξιτήριο. Όποιους χειρουργήσαμε το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος και την επόμενη μέρα, είναι όλοι σπίτια τους έχουν φύγει. Είναι με τραύματα -που τουλάχιστον τα σωματικά- θα τα ξεχάσουν. Θα γίνουν τελείως καλά. Αυτό έχει σημασία. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά θα πάνε καλά», καταλήγει.

Πηγή: iatropedia.gr – Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως