Ελλάδα

Τέμπη – Ντογιάκος προς ΟΣΕ: Στείλτε μου όλους τους φακέλους με τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετιας

Όλοι οι φάκελοι τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 15ετία ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διερευνηθεί εάν αποδόθηκαν οι δέουσες ποινικές ευθύνες και εάν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, με την επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση του ΟΣΕ ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει πως ο οργανισμός υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σκοπός του αιτήματος του κ. Ντογιάκου είναι να διαβιβαστούν οι φάκελοι στις εισαγγελικές προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπήρξε απόδοση ποινικών ευθυνών και εάν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το 2017. 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi